ABU Optic flugorna

Artikelnummer: sg9789175866666

Kategorie: Tier und Natur


29,65 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


ABU Optic flugorna  

Vilka associationer ger namnen Playboy, Pin-Up, Streamtease och Callgirl? Det är faktiskt några av namnen i en av de mest framgångsrika satsningarna inom nordiskt flugfiske. När ABU i början av 1960-talet bestämde sig för att satsa på en serie flugor valde man de här lite utmanande namnen. Serien kallades ABU Optic och där ingick även flugan Optic Chillimps. Flugorna introducerades i den tidens favoritpublikation för fiskare Napp och Nytt, även den från ABU.

Flugorna togs fram för det skandinaviska fisket efter lax och havsöring, och blev en stor framgång inte bara i Norden utan i stora delar av världen. I USA blev flugorna mycket uppskattade för flugfiske efter till exempel Bonefish, vilket verkligen visar hur mångsidiga dessa flugor var, och är.

Författaren Michael Jensen presenterar här ett fint stycke skandinavisk fiskehistoria. Man får läsa om hur flugorna kom till, varför de fick de namn de fick, och mycket mer. Författaren har utfört ett noggrant research-arbete och Lennart Bergström, tidigare VD för ABU och den som hittade på namnen på flugorna, är en av de viktiga källorna. Han har dessutom skrivit förordet till boken.

Nu är inte dessa flugor bara något för samlarnas hyllor de fångar fisk lika bra i dag som de gjorde då! Med hjälp av den här boken får dagens flugfiskare chansen att upptäcka dem. Författaren har sett till att uppdatera bindbeskrivningarna så att till exempel de krokar som används går att köpa i en vanlig fiskebutik. Flugorna kan bindas som streamer, tubflugor, laxflugor eller som kölflugor, och anpassas efter det fiske man bedriver.

Författaren visar med detaljerade steg för steg-beskrivningar och ett stort antal färgbilder, hur de olika flugorna binds, och ger dessutom tips om både bindmetoder och material.

Detta är en mycket speciell bok för alla flugfiskare och flugbindare och även för alla samlare av utrustning från ABU. Många kommer att se till att de har den i hyllan.


Autor: Michael Jensen
Seitenzahl: 89
Verlag: Bokförlaget Settern
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789175866666
Veröffentlichungsdatum: 20180907
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 420 gr
Gewicht_attribut: 420 gr