Äppelfabriken : Mustning, äppelsorter och recept

Artikelnummer: appelfabriken

Bestellware: Lieferzeit ca. 10-14 Werktage

159 Seiten in gebundener Fassung zur Apfelsaison. Als Chutney, Marmelade, Gelée oder Saft, die beiden Apfelfantasten sind einzigartig.

Kategorie: Buch Erwachsene


33,00 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Bestellware: Lieferzeit ca. 10-14 Werktage

159 Seiten in gebundener Fassung zur Apfelsaison. Als Chutney, Marmelade, Gelée oder Saft, die beiden Apfelfantasten sind einzigartig.

Beschreibung:

På hösten är det full fart på Äppelfabriken det är många som vill ha sina äpplen mustade, pastöriserade och tappade på bag in box. Katharina Ångström Isacsson kokar marmelad, chutney, gelé och saft som sedan säljs i butiken på gården.

Svenska äpplen anses allmänt som de godaste i världen. Efter en långsam mognad i vårt klimat utvecklar de en fantastisk aromrikedom som för tidigt plockade och besprutade importäpplen aldrig kommer i närheten av.

Med djup kunskap om äppelodling delar Äppelfabriken med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Ett 30-tal äppelsorter som lämpar sig extra bra för svenska förhållanden beskrivs och vi får veta vad de passar bäst till bakverk, must, mos, marmelad eller bara äta direkt som det är. Här finns dessutom praktiska tips och råd om plantering, skötsel och beskärning av äppelträd samt om hur du själv mustar dina äpplen. Boken innehåller ett 50-tal recept med äpplen på bland annat bakverk, marmelad, chutney och mat.

Äppelfabrikens bok inspirerar till nytänkande och tillvaratagande av gammal kunskap. På gamla kartor från år 1640 konstaterar Riksarkivet att de första registrerade äppelodlingarna i Sverige låg just i Hilleshög ute på Färingsö, precis i den kulturhistoriskt vackra miljö där Äppelfabriken 360 år senare slog upp portarna.

Äppelfabriken startades 2006 av Katharina Ångström Isacsson och Lars Ångström. Katharina är utbildad trädgårdsmästare och certifierad fruktträdsbeskärare. Hon är också ordförande för Svenska Pomologiska Sällskapet. Med sina 20 medaljer i SM i Mathantverk är hon en av landets skickligaste marmeladkokerskor. 2014 utsågs Äppelfabriken till Årets landsbygdsföretag i Sverige.


Autor: Lars Ångström, Katharina Ångström Isacsson
Verlag: Natur & Kultur
Sprache: Schwedisch
Format: Buch
ISBN: 9789127137462