Allehanda om skadestånd i avtalsförhållanden

Artikelnummer: sg9789172237674

Kategorie: Sonstiges


46,37 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


ALLEHANDA OM SKADESTÅND I AVTALSFÖRHÅLLANDEN behandlar ett urval av frågor som bedömts vara av praktiskt intresse. Boken är avsedd att vara en hjälpreda i några av de mångahanda situationer som en stackars jurist kan ställas inför ? eller, ännu värre, hamna i.

Här behandlas bl.a. kontraktsansvarets särart, skadestånd vid icke lagreglerade tjänster, advokatens ansvar för rådgivning, ansvarsbegränsningar samt försäkringsmöjligheter.

Boken innehåller bl.a. en utförlig systematisk rättsfallsförteckning. I denna kan läsaren finna rättsfall sorterade under olika rubriker som ?Reklamation och preskription?, ?Hopp i kontraktskedjan? osv.

I denna tredje upplaga har beaktats rättsutvecklingen sedan förra upplagan, och den systematiska rättsfallsförteckningen har kompletterats. Vissa avsnitt i boken har utvidgats.

BERTIL BENGTSSON har varit professor i civilrätt och justitieråd, och är nu verksam som professor i rättsvetenskap vid Luleå tekniska universitet. Han har tidigare utgett flera böcker om skadeståndsfrågor.

HARALD ULLMAN är sedan 2003 adjungerad professor i affärsrätt, särskilt försäkringsrätt. Han har varit försäkringsjurist i 35 år. Han har utgett böckerna ?Försäkring och ansvarsfördelning? och ?Entreprenadförsäkring?.

SVEN UNGER är advokat vid Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Han har varit verksam som advokat inom området affärsjuridik i drygt 40 år. Han har utgett en rad böcker i spridda ämnen, bl.a. ?Det uppochnedvända timglaset?, ?Bolagsstämma i praktiken. En teoribok? och ?Ord i bild ? en bok om bildspråk?.


Autor: Bertil Bengtsson
Seitenzahl: 181
Verlag: Jure Förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789172237674
Veröffentlichungsdatum: 20190604
Produktnummer Verlag: 2480
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.