Berge

Artikelnummer: sg9789173539364

Kategori: Skönlitteratur


29,65 €

inkl. 7% Moms ,

Leveranstid: 6 - 7 arbetsdagar»Kjaerstad befäster med sin nya roman sin position som en av Nordens mest mångsidiga, kreativa och betydelsefulla författare. « Magnus Persson, Svenska Dagbladet

»Det som gör Berge till en så rik upplevelse är i stället den djupa dramaturgiska medvetenheten hos en författare som kan få läsaren precis dit han vill. « Kristina Lindquist, Dagens Nyheter


En augustidag 2008 hittas politikern Arve Storefjeld och hans familj mördade i hans stuga i norska Nordmarka. Fem människor med halsen avskuren. Alla utgår från att terrorister står bakom dådet.

Journalisten Ine Wangs karriär har dalat den senaste tiden. Men morden på familjen Storefjeld förändrar allt. Rådman Peter Malm är en ensamvarg och lever ett tillbakadraget liv, när Storefjeldfallet gör att han plötsligt hamnar i blickfånget. Nicolai Berge var pojkvän till Gry, Arve Storefjelds dotter, i flera lyckliga år. Så gjorde hon slut. Nu är hon död.

Det osannolika sker gång på gång. Ändå är vi aldrig förberedda. Berge är en roman om en fruktansvärd händelse, berättad ur tre olika synvinklar: en journalist, en domare, en ex-pojkvän. Det är en roman som inte handlar om händelserna på Utøya, men som inte skulle ha kunnat skrivas utan Utøya.

»Lysande! Berge är både omedelbart spännande och intellektuellt utmanande.« VG


Författare: Jan Kjærstad
Antal sidor: 340
Förlag: Bokförlaget Atlantis
Språk: Svenska
Format: Inbunden
ISBN: 9789173539364
Utgivningsdatum: 20190812
Produktnummer förlag: 104
Leveransinfo: Lagervara hos leverantören i Sverige.
Vanligtvis kan vi därför leverera inom 6-7 dagar.
Leveranstiden beror dock på vilken veckodag du beställer.
Observera att boken ändå kan ta slut.
Vi uppdaterar våran shop mot leverantörens lagersaldo varje vecka.
Vikt: 580 gr
Gewicht_attribut: 580 gr