Bergtagen

Artikelnummer: sg9781466366190

EAN: 9781466366190

Kategorie: Buch Erwachsene


11,72 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Det är i slutet av sommaren och Vivian och Zoe har precis börjat femte klass. En dimmig morgon när de kommer till skolan, har det hänt någonting otäckt. Ett barn har försvunnit och ingen vet hur det har gått till. Det ryktas om att det är troll som ligger bakom. Rektorns varningar gör allting ännu underligare. Max är dessutom också borta och deras fröken orolig. Nu måste Zoe och Vivian ta reda på vad som verkligen har hänt.

”Bergtagen” är en äventyrlig thriller som möter behovet av starka kvinnliga karaktärer i åldern 9-12. Genom att blanda svensk folktro med vårt moderna samhälle så växer en spännande historia fram där huvudrollskaraktärerna Zoe och Vivian får söka efter ledtrådar i klassiska naturmiljöer.

Efter nära kontakt med folklivsforskaren Ebbe Schön så har författaren lyft fram det bästa från svensk mytologi och placerat det i vårt moderna samhälle som, när strömmen bryts under ett åskväder, inte är så olik hur det var för 200 år sen. Barnens färgstarka personligheter är hämtade från verkligheten och även om Max, med sin skadade fot, blir den svaga i gänget så faller sig detta bara naturligt i en berättelse med moderna könsroller och karaktärer.

Röster om boken
”Jag skulle hälsa att det är en jättebra bok. Hon har tjatat på mig hela morgonen att jag måste hälsa det. Nu försöker hon få sin storasyster som är 11 att läsa den också.” /Pappa till 9-åring.

Jag har läst den högt för tre barnbarn, de tycker den är så spännande. Lite läskig, men bra!” /Farfar på 65 som läst för 8, 9 och 10-år.

”Har just läst en grymt bra bok: Bergtagen av Gustaf Lingmark” /Sonja 30 år, Förskollärare

Om Gustaf Lingmark - författaren till ”Bergtagen”
Gustaf Lingmark, f. 1979 år är uppvuxen i naturrika Vallentuna, norr om Stockholm. Han är utbildad grundskolelärare, men jobbar idag som kommunikatör och copywriter. Han har tidigare skrivit böcker för läsåldern 6-9 och 13-15, men detta är hans första bok för läsåldern 9-12.

Autor: Gustaf Lingmark
Seitenzahl: 108
Verlag: Colspex
Sprache: Schwedisch
Format: Geheftet
ISBN: 9781466366190
Veröffentlichungsdatum: 20131130
Produktnummer Verlag: 6844
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 170 gr
Gewicht_attribut: 170 gr