Bröderna Lejonhjärta

Artikelnummer: bokbrödernapocket

Bestellware

Taschenbuch Bröderna Lejonhjärta (Gebrüder Löwenherz) von Astrid Lindgren mit 208 Seiten.

 

 

Kategorie: Buch Kinder 6 - 9 Jahre


11,50 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Bestellware

Bröderna Lejonhjärta (Gebrüder Löwenherz) von Astrid Lindgren mit 208 Seiten.

 

Beschreibung:

Astrid Lindgrens mästerverk om bröderna som efter döden kommer till landet där det fortfarande är lägereldarnas och sagornas tid är en modern klassiker, för att inte säga en modern myt, som påverkat generationers föreställningsvärld.

Skorpans bror Jonathan har berättat om landet Nangijala, dit man kommer när man dör. För Skorpan är sjuk och ska dö. "I Nangijala får man vara med om äventyr från morgon till kväll", säger Jonathan. "För det är i Nangijala som alla sagor händer." Några dagar senare brinner det i huset där de bor och Jonathan dör själv.
Men tänka sig, precis som Johathan lovat så ses de i Nangijala. Fast allt är inte underbart i sagornas och lägereldarnas land. På andra sidan bergen ligger Törnrosdalen där den onda Tengil tagit makten och gjort folket till slavar. Uppe i en håla i bergen håller han urtidsdraken Katla ...

En gravsten på Vimmerby kyrkogård gav Astrid idén till Bröderna Lejonhjärta. Där stod det: "Här vila späda bröderna Fahlén, döda 1860". Då visste hon att det skulle bli en saga om döden och om två bröder.


Autor: Astrid Lindgren (Gebrüder Löwenherz)
Verlag: Rabén & Sjögren
Sprache: Schwedisch
Format: Buch
ISBN: 9789129697858