Brun flicka drömmer

Artikelnummer: sg9789127169432

EAN: 9789127169432

Kategorie: Sonstiges


10,61 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


"En av årets vackraste texter."

DN

Brun flicka drömmer är Jacqueline Woodsons memoarer skrivna på fri vers. Hon skildrar sin uppväxt i South Carolina och i New York och hur det var att växa upp som svart flicka i USA på 1960- och 1970-talet. Ömsint och starkt leder varje rad in i barnets sökande efter tillhörighet och en plats i världen.

Jacqueline Woodson har skrivit ett trettiotal böcker och är flerfaldigt prisbelönt. Hon tilldelades ALMA-priset 2018, är läsambassadör i USA (2018-2019) och har valts till Barack Obamas O Book Club.

"Jacqueline Woodson låter oss möta unga människor som kämpar för att hantera sin utsatthet och finna en plats där tillvaron kan få fäste. På ett närmast tyngdlöst språk skriver hon fram berättelser med en djup och sammansatt klang. Jacqueline Woodson fångar en unik poetisk ton i en vardag som delas mellan sorg och hopp."

ALMA-juryn

"Det är en fantastisk bok som går rakt in i hjärtat ... Varje rad vittnar om barnets sökande efter en tillhörighet och en plats i världen. Gripande läsning för både barn och vuxna."

Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Woodson har en förmåga att ställa in skärpan på precis rätt detaljer."

Anna Tullberg, Sveriges Radio P1

"Jacqueline Woodsons Brun flicka drömmer är en personlig och politisk skildring om att söka sin plats i världen. Carolina Thelin läser en välkammad självbiografi."

Opulens

"Brun flicka drömmer är en såväl enkel som komplicerad barndomsskildring ... Det finns en direkthet i detaljerna, i varje smak och beröring som lyfts fram, i alla uppväxtens känslor. Det är vardagens sinnesintryck, det är sorger och det är samhällsproblem; allt är lysande berättat."

Maria Sörgard, Arbetarbladet

"Brun flicka drömmer är poetiskt skriven, med ett flyt och en närvaro som gör den till en bladvändare. Här samsas både sorg och kärlek."

Viveca Bladh, Sveriges Radio P4

"Athena Farrokhzad har gjort en briljant översättning. Brun flicka drömmer är en stor läsupplevelse för ungdomar och vuxna."

Christina Wedenmark, BTJ


Autor: Jacqueline Woodson
Seitenzahl: 333
Verlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch
ISBN: 9789127169432
Veröffentlichungsdatum: 20200918
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht_attribut: 193 gr