Cornelis vs Riedel

Artikelnummer: sg9789197877954

EAN: 9789197877954

Kategorie: Sonstiges


24,01 €

inkl. 19% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Georg Riedel har tonsatt Cornelis Vreeswijk förut. Cornelis klassiska och grammisvinnande Poem, ballader och lite blues från 1970 öppnar med Riedels melodi Rosenblad, rosenblad. Visan skrevs till ett program i Stockholm parkteaters regi sommaren 1966 som gick under namnet Balladen om ett Rosenblad där Georg Riedel tonsatt den och ytterligare två Cornelis-texter.

Nu presenterar Georg Riedel fjorton nya tonsättningar till ett i princip osjunget material hämtat ur Enskilda sånger, (Skrifter II, Ordfront) som med redaktören Jan-Erik Volds ord ?samlar alla Vreeswijks sångtexter som inte ingår i de centrala LP-skivorna...? Under namnet Cornelis vs Riedel hör vi nu detta unika material framföras av Sarah Riedel och Nicolai Dunger; ett exklusivt möte mellan två sångare som lyfter fram Cornelis texter med en lätthet och sinnlighet som ger orden en ny och angelägen lyster.

Med på scen finns tonsättaren själv och ett band bestående av några av Sveriges mest framstående jazzmusiker: pianisten Jonas Östholm, Emil Strandberg - trumpet, Fredrik Ljungkvist - tenorsaxofon/klarinetter och Per-Åke Holmlander - tuba. Detta är en nyfunnen Cornelis i samspel med Riedels karakteristiska melodier och arrangemang. För att knyta ihop säcken finns Rosenblad, rosenblad med i materialet liksom En visa om ett rosenblad, båda med rötterna i den där sommaren för ganska exakt fyrtiofem år sedan.

Denna utgåva innehåller alla låttexterna, en text av journalisten Klas Gustafsson, CD med musiken samt en mängd bilder

Autor: Georg Riedel
Seitenzahl: 40
Verlag: Playground Music Scandinavia
Sprache: Schwedisch
Format: Sonstiges
ISBN: 9789197877954
Veröffentlichungsdatum: 20111012
Produktnummer Verlag: 4817
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 160 gr
Gewicht_attribut: 160 gr