Däruppe är det tyst

Artikelnummer: sg9789188155023

EAN: 9789188155023

Kategorie: Belletristik


25,88 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


När Henk, blott nitton år gammal, dör i en bilolycka tvingas hans bror Helmer ge upp litteraturstudierna och ta över hemma på gården. Många år senare lever Helmer kvar ensam med sin gamle far och endast några enstaka kor, en skock får, sina två älskade åsnor och det platta vidsträckta landskapet som sällskap. En dag bestämmer han sig för en förändring, han bär upp den sängliggande fadern till ett rum på ovanvåningen och börjar städa ut de gamla möblerna. Strax därefter får han ett brev från Riet, som en gång i tiden var förlovad med Henk. Det var hon som körde bilen den där ödesdigra dagen. Han har inte hört av henne sedan hans far bad henne lämna huset och aldrig mer återvända. Nu vill hon komma på besök. Och däruppe är det tyst.

Röster om boken:

"En sån vacker prosa. En alldeles fantastisk översättare. Gerbrand Bakker är en riktigt intressant bekantskap." Yukiko Duke, SVT
"En debut att förundras över och njuta av. Däruppe är det tyst är en lågmäld roman, men under ytan verkar både en stillsam humor och ett subtilt våld."
Naima Chahboun, kulturskribent

"Däruppe är det tyst är skickligt skriven på en tät, stilsäker prosa, ibland med subtila antydningar att fundera över. Den ger en lite annorlunda läsupplevelse för den som vill söka sig utanför den breda strömfåran i bokfloden." 
Norran

"En roman fylld av behärskad ömhet och lakonisk humor"
J.M. Coetzee

"Bakkers fenomenala debut, som utspelar sig på den holländska landsbygden, är en av dessa sällsynta romaner som alla borde läsa."
Irish Times

»En subtil roman med stark lyskraft."
The Independent

"Gerbrand Bakkers prosa är sagolikt klar, så klar att varje mening efterlämnar en krusning på ytan"
Los AngelesTimes


Gerbrand Bakker föddes 1962 i Wieringerwaard, Nederländerna. Förutom att ha studerat språk- och litteraturvetenskap är han även utbildad trädgårdsmästare. Han har tidigare arbetat med textning av teveprogram, bland annat av såpan Glamour, vilket han själv menar är en av anledningarna till att hans prosa är så klar och ordknapp: Jag lärde mig utelämna saker. Bakker har belönats med ett flertal utmärkelser för sina romaner och han räknas idag som en av de främsta nederländska författarna.


Autor: Gerbrand Bakker
Seitenzahl: 352
Verlag: Nilsson Förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Flexband
ISBN: 9789188155023
Veröffentlichungsdatum: 20151015
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 430 gr
Gewicht_attribut: 430 gr