Den goda skörden : hur odlingen blev min terapi

Artikelnummer: sg9789188375599

EAN: 9789188375599

Kategori: Hem & Trädgård


29,65 €

inkl. 7% Moms ,

Leveranstid: 6 - 7 arbetsdagarEn psykisk kollaps som vändes av ett par kvarglömda pallkragar i trädgården. När Karl Martindahl började göda ett spirande odlingsintresse fann han äntligen vägen ur utmattning, depression och ångest. Idag är han en fullfjädrad amatörodlare som nu vill hjälpa andra att upptäcka den helande kraften i att odla. Läs om vad som sker i kroppen när vi odlar, upptäck lyckan i att se något växa och inspireras till att ta små steg för att må bättre i både kropp och själ.

Den goda skörden talar Karl Martindahl ut om de mörkaste tiderna i sitt liv och delar med sig av hur man kan vända sitt mående genom att sätta fingrarna i jorden. Som förälder, partner och egenföretagare kan vardagen vara en rejäl utmaning. Martindahl blottar en inre strid mellan vad som förväntas av en och vad en människa faktiskt klarar av och mår bra av. Boken är full av praktiska odlingstips och beskriver lättsamt vilka fördelar odling har för oss som människor i en stressad vardag.    

Med ett par bortglömda pallkragar som den förra ägaren lämnat kvar, började ett trevande odlingsintresse som med tiden har vuxit till en gedigen trädgård med olika sorters grönsaker och kryddor för alla smaker. På tomten tronar också anrika äppelträd som ger frukt så det både räcker och blir över. Boken passar den som är helt ny i odlandet, eller kanske inte har upptäckt det ännu. Den inspirerar den som vill veta vad som händer inom oss när vi sätter fingrarna i jorden och ger praktiska tips på hur man sår, skördar och tar hand om det som naturen ger.    

Den goda skörden handlar inte bara om odling, kanske ännu mer är den ett verktyg för att komma ut ur ett mörker som vi ofta bär inom oss. Att kliva in i ljuset, sätta frön och se livet spira på riktigt nära håll, och att skörda något som är gott i fler än en bemärkelse.

 

Karl Martindahl är artist och låtskrivare, kanske mest känd från TV-programmet Fame Factory som han medverkade i 2004. Men redan som tonåring hade han framgång med bandet The Flying Eagles, vars mest kända låt är Philippa. Nu bor han med sin fru och två barn i en sekelskiftesvilla utanför Jönköping och är bland annat aktuell med ny musik och föreläsningar. Den goda skörden är hans debutbok.

 


Författare: Karl Martindahl
Antal sidor: 158
Förlag: Ehrlin Publishing
Språk: Svenska
Format: Inbunden
ISBN: 9789188375599
Utgivningsdatum: 20190417
Produktnummer förlag: 104
Leveransinfo: Lagervara hos leverantören i Sverige.
Vanligtvis kan vi därför leverera inom 6-7 dagar.
Leveranstiden beror dock på vilken veckodag du beställer.
Observera att boken ändå kan ta slut.
Vi uppdaterar våran shop mot leverantörens lagersaldo varje vecka.
Vikt: 600 gr
Gewicht_attribut: 600 gr