Den interagerande människan

Artikelnummer: sg9789151102542

Kategorie: Gesellschafts- und Sozialwissenschaften


55,84 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Människan blir ständigt involverad i andra människors handlande ? med eller mot sin vilja, på ett engagerat eller oengagerat sätt, flyktigt eller under långa tidsperioder, medvetet eller omedvetet. Detta är en av utgångspunkterna inom interaktionismen.

Vad är då interaktionism? Ett vanligt svar är mikrosociologi och socialpsykologi, där man studerar hur människor beter sig mot varandra, ansikte mot ansikte. Ett annat svar är tolkande sociologi, främst kvalitativa studier av mening och meningsskapande i mänskligt handlande. Bokens författare vill emellertid hävda att interaktionism är ett nödvändigt synsätt inom all sociologi. Struktur, kultur, klass, kön och ålder är abstrakta kategorier som behöver människor för att fyllas med blod och liv.

Den interagerande människan introducerar interaktionismens mest kända tänkare, som Georg Simmel, och George Herbert Mead, men är också en introduktion till den forskning som detta perspektiv har inspirerat till. Den nya upplagan innehåller två nya kapitel, ett om Michail Bachtin och ett om begreppet karisma. 

Författarna Carl-Göran Heidegren, professor, och David Wästerfors, lektor, är båda verksamma vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet.


Autor: Carl-Göran Heidegren
Verlag: Gleerups Utbildning AB
Sprache: Schwedisch
Format: Geheftet
ISBN: 9789151102542
Veröffentlichungsdatum: 20190806
Produktnummer Verlag: 2024
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 440 gr
Gewicht_attribut: 440 gr