Den sista människan

Artikelnummer: sg9789173271967

Kategorie: Sonstiges


36,28 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Denna apokalyptiska roman utspelar sig i ett framtida Europa i förändring. Med utgångspunkt i det idylliska Ullswater i norra England får vi följa mänsklighetens slutliga kollaps och undergång på nära håll. 

Den sista människan är, vid sidan av Frankenstein, Mary Shelleys viktigaste verk. Det skrevs åren efter att två av hennes barn och maken Percy Bysshe Shelley omkommit och är något av en lysande och ödesdiger uppgörelse med både livet självt och samtidens romantiska och upplysningsidealistiska idéer. 

Den sista människan påvisar den ultimata meningslösheten i världen och individens bristande kontroll över historien Shelley ifrågasätter här mänskligheten som universums mittpunkt och vårt privilegierade förhållande till resten av naturen; en profetisk utmaning av väst­världens antropocentriska natursyn.

Jämte Frankenstein kan Den sista männi­skan ses som en desillusionerad  kommentar till revolutionseran. Här presenteras Den sista människan i en  modern och följsam översättning av Erik Carlquist, med ett efterord av fil. dr. Maria Löfgren.

 

Boken hör till den sorts magiska läsupplevelser som man kan räkna på ena handens fingrar. - MARTIN LAGERHOLM, SvD

Efter förra sommarens klimatmässiga domedags­stämning sitter få utgivningar så fint som h:ströms nyutgåva av Mary Shelleys halvt bortglömda undergångsskildring. - DN

Pesten kommer. Vi har klarat oss flera gånger, när kommer den som vi inte fixar, kulan med vårt namn på, och vad gör vi med oss innan dess? Mary Shelley såg den, och lät hela mänskligheten dansa bort i skymningen, avtecknas en sista gång mot himlen och försvinna för evigt. Men in i det sista dansar hon. - BJÖRN WALLER, DAGENSBOK.COM


Autor: Mary Shelley
Seitenzahl: 546
Verlag: H:ström Text & Kultur AB
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch mit Klappen
ISBN: 9789173271967
Veröffentlichungsdatum: 20190605
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 652 gr
Gewicht_attribut: 652 gr