Den sjungande skorpionen

Artikelnummer: sg9789113103723

Kategorie: Sonstiges


16,79 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Varför kallas den svenska världssopranen den sjungande skorpionen? Och vem kan ha slagit ihjäl det stillsamma och skygga originalet Oscar Magnusson? Närpolisen i Filipstad och Maria Lindh får mycket att fundera över denna osedvanligt kalla vinter.

En smällkall och snöig Luciakväll ska det hållas konsert i Filipstads kyrka. Sångsolist är den svenska världsstjärnan Noomi Krause, känd från skvallerspalterna som den sjungande skorpionen. Namnet har hon fått av en fantasifull manager eftersom hon är född i skorpionens tecken, men det kanske också fanns andra skäl. I den fullsatta kyrkan inser kyrkvaktmästarn att han glömt tända facklorna vid John Ericsonmonumentet och smyger sig iväg i vinternatten. När han äntligen fått fyr på en fackla vid den berömda graven ser han att något sticker upp ur snödrivan och upptäcker till sin fasa att Oscar Magnusson, ett av stadens stillsamma original, ligger ihjälslagen under snötäcket. Vem kunde hysa agg till en så fridsam person? Närpolisen i Filipstad och gästande miljöpolisen Maria Lindh får mycket att fundera över. Den enda som kan ana något är den palestinska flyktingflickan Fathia som städat hos den gåtfulle Oscar.

Detta är den tredje i Birgitta Edlunds svit småstadsdeckare med genomgående persongalleri och intrig byggd på de sju dödssynderna. Efter Lättjan och Kättjan har nu turen kommit till Girigheten.Autor: Birgitta Edlund
Verlag: Norstedts
Sprache: Schwedisch
Format: MP3 Datei zum Herunterladen
ISBN: 9789113103723
Veröffentlichungsdatum: 20200323
Produktnummer Verlag: 4849
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.