Den starkaste lågan

Artikelnummer: sg9789178614943

Kategorie: Belletristik


25,88 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


En extraordinär debutroman som utforskar vänskapsbandet mellan två indiska flickor som tvingas isär av livets omständigheter. Men de vägrar att ge upp hoppet om att finna varandra igen.  

Savitha och Poornima lever båda i extrem fattigdom. Efter att Poornimas mamma dött saknas kärlek och ljus i hennes liv. Hon tvingas ta hand om hemmet och sina syskon till dess att pappan har hittat henne en lämplig make.
När Savitha gör entré i deras hem fängslas Poornima av den självständiga, glada flickan. De blir vänner och plötsligt känns deras lilla by inte längre riktigt lika klaustrofobisk. Poornima vågar drömma om ett liv bortom ett arrangerat äktenskap.
När en fruktansvärd våldtäkt driver Savitha på flykt, lämnar Poornima allt för att hitta sin vän. Hennes sökande tar henne till det indiska samhällets mörkaste hörn, på en skrämmande resa där hon utnyttjas på de mest brutala vis och till slut hamnar i ett lägenhetskomplex i Seattle. Trots de allt större hinder de ställs inför förlorar Poornima och Savitha aldrig det starka hopp som brinner inom dem.   

Den starkaste lågan är en episk och gripande roman om vänskap och om fattiga flickors utsatthet i fattigdom. Den har lovordats av kritiker och nominerats till flera priser.  

SHOBHA RAO flyttade till USA från Indien när hon var sju år gammal och är bosatt i San Francisco. Den starkaste lågan är hennes första roman.

"Den här boken kommer att stå på en favoritplats i hyllan där jag har staplat upp mina absoluta storfavoriter bland böcker !"
Marie i Skrifvarstugan, blogspot.com

"Glödande Ett brännande porträtt av hur feminismen ser ut i stora delar av världen." 
Vogue  

"Ett måste för Ferrante-fans, en undersökning av vänskapens band och hur kvinnlig ambition kolliderar med maktstrukturer och patriarkala samhällen."
The Huffinton Post  

"Rao frammanar fattigdomens landskap med stor skicklighet Det här är en vältajmad skildring av trafficking, kulturellt förtryck och den kamp som dagligen utkämpas av miljontals kvinnor världen över." 
The Observer


Autor: Shobha Rao
Seitenzahl: 356
Verlag: Lind & Co
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789178614943
Veröffentlichungsdatum: 20190802
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 516 gr
Gewicht_attribut: 516 gr