Det som inte växer är döende

Artikelnummer: detsomintev

Bestellware: Lieferzeit ca. 10-14 Werktage

260 Seiten Belletristik von Jesper Weithz

Kategori: Deckare


11,50 €

inkl. 7% Moms ,

Leveranstid: 6 - 7 ArbetsdagarBestellware: Lieferzeit ca. 10-14 Werktage

260 Seiten Belletristik von Jesper Weithz

Beschreibung:

När Henrik och Lotte kysser varandra farväl tror de att de snart ska återses under São Paolos sol. I Brasilien finns hoppet om ett tillfrisknande för Lotte, vars graviditet inneburit oväntade komplikationer. Hon ska bara packa färdigt huset tillsammans med dottern Molly, medan Henrik ska stanna till i London för ett möte. Dagarna fram till återföreningen borde vara en transportsträcka för dem båda. Men så börjar det moderna livets tunna is spricka under deras fötter, och plötsligt befinner de sig i fritt fall tusentals mil från varandra.

Det som inte växer är döende är en existentiell thriller. En andlöst spännande berättelse om kaos, utsatthet och om vårt förhållande till naturen.

Det är en mycket mörk roman, svart sugande och samtidigt helt sannolik. Till bokens många förtjänster hör att de båda huvudpersonerna inte görs till figuranter i en samtidssatir. I stället blir de mänskliga bland andra människor, iscensätter en tänkbar politisk verklighet som existentiellt drama.
Björn Wiman, Dagens Nyheter

Först vill jag dock välkomna en ny författarbegåvning En lågintensiv, pulserande och faktiskt mycket vacker bok om livet på randen av avgrunden. Weithz är alldeles för smart för att göra sin berättelse till en dystopisk sf-thriller; här finns inga årtalsmarkörer, inga rymdresor eller hypermodern låtsasteknik. På det sättet påminner den om en bok som Jerker Virdborgs Svart krabba eller (faktiskt, så bra är den), om Cormac McCarthys mästerverk Vägen Det är helt enkelt en strålande, mogen debut, full av kloka iakttagelser och starka bilder, från de små porträtten och interiörerna till det globala perspektivet Ändå kan jag inte låta bli att känna mig inspirerad, ja lycklig, över att det fortfarande skrivs och trycks intelligenta romaner med nerv och ärende. Jag lägger ifrån mig boken med både en ångestrysning och en känsla av optimism inför den svenska samtids- och framtidsromanen. Inför det litterära berättandet, inför kraften och trösten som vi bara kan hämta där.
Jens Liljestrand, Expressen


Författare: Jesper Weithz
Förlag: Natur & Kultur
Språk: svenska
Format: Bok
ISBN: 9789127136632

Kunder köpte även följande produkter
Annabelle

Annabelle

11,50 € *
Avskedsfesten

Avskedsfesten

11,50 € *
Blodmåne

Blodmåne

11,50 € *
Burflickan

Burflickan

11,50 € *