"En allians av något slag"

Artikelnummer: sg9789187439513

Kategorie: Philosophie und Religion


34,24 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


I En allians av något slag ger Mikael Hermansson ny kunskap om den sällan skildrade relationen mellan Svenska kyrkan och Church of England, och erbjuder nya perspektiv på det stora, svenska skiftet under 1900-talet från en tysk kultursfär till en anglosaxisk. 

Redan vid slutet av 1800-talet visade Church of England ett gryende intresse för Svenska kyrkan. De ville upprätta en allians av något slag , men av olika skäl blev det en lång och många gånger mycket svår närmandeprocess. Formella förhandlingar genomfördes visserligen redan 1909 och drygt ett decennium senare fanns en överenskommelse på plats men den blev inte kyrkorättsligt reglerad inom Church of England förrän 1954. 

Under lång tid var förbindelsen därför i praktiken informell, vilket skapade stor osäkerhet om hur det praktiska kyrkoumgänget skulle fungera. Följden blev att ett fåtal engagerade personer inom respektive läger fick fungera som relationens normativa och beslutande centrum. Det är just denna inre krets och den förändring som ägde rum i kyrkornas umgänge som undersöks i den här boken. Ljuset riktas också mot vad det var som försvårade formaliseringen av samarbetet, exempelvis olika teologiska traditioner, språkförbistring och att de båda kyrkorna under de två världskrigen engagerade sig i politiska påverkanskampanjer riktade mot varandras regeringar och kyrkoledningar. 


Autor: Mikael Hermansson
Seitenzahl: 496
Verlag: Roos & Tegner
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789187439513
Veröffentlichungsdatum: 20181116
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 910 gr
Gewicht_attribut: 910 gr