Ending

Artikelnummer: sg9789198054811

Kategorie: Bildbände


40,76 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Leif Sandberg (f.1943) är en vanlig människa men en ovanlig fotograf. När han vid 64 års ålder fick indikationer på möjlig cancer i bukspottskörteln tog livet en vändning. Under den kamp som då inleddes startade han ett projekt där han i bild speglade, inte bara känslornas berg-och-dalbana under sjukdomstiden, utan också hur man hanterar insikten om att man en dag ser sig i spegeln och upptäcker att man blivit gammal.

Fokus från början var inte bara att hantera det faktum att livet rör sig mot ett slut - en tanke som växte ur panikångesten som de stressiga yrkesåren resulterat i. Fotograferandet fungerade som ett slags terapi och bilderna kom även att skildra betydelsen av den fyrtioåriga relationen med sin livspartner.

"Det handlar om hur man väver ihop det: Paniken som kommer av att man blir gammal och att samtidigt kunna se ljuset i en relation. Mina bilder kom att handla mer om tankarna som triggas av sjukdomen än själva sjukdomen i sig."

Leif Sandberg har deltagit i workshops med bl. a. Anders Petersen, JH Engström, Roger Ballen och Antoine d'Agata. Under och mellan dessa växte materialet sakta fram och serien Ending blev så småningom till omskrivna utställningar på Landskrona Fotofestival 2014 och på Galleri Ralf i Stockholm 2013/14. Ending är Leif Sandbergs första monografi och han arbetar nu vidare med projekt som tar vid där denna bok slutar.

"Ending presenterar inget facit - alla får gå in med sin egen historia och sina erfarenheter och jag hoppas att boken kan ge betraktaren perspektiv på sitt eget liv och åldrande."

Autor: Leif Sandberg
Seitenzahl: 96
Verlag: Boecker Books
Sprache: Schwedisch
Format: in Leinen gebunden
ISBN: 9789198054811
Veröffentlichungsdatum: 20170115
Produktnummer Verlag: 8564
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 960 gr
Gewicht_attribut: 960 gr