Fartygets ögon

Artikelnummer: sg9789113093482

EAN: 9789113093482

Kategorie: Sonstiges


10,61 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Ingrid Marie Barrøy är född och uppvuxen på den lilla ön Barrøya i nordligaste Norge. Hennes dotter Kaja har nyss fyllt tio månader, året är 1946 och kriget är över. Men ännu syns spåren efter ockupationen, till och med på den lilla ön som påminner om ett fotspår i havet.

I Fartygets ögon inleder Ingrid sitt sökande efter Kajas far, den ryske soldaten Alexander som befann sig ombord på tyska fångskeppet M/S Rigel när det sänktes av de allierade i november 1944. Över 2000 personer omkom i katastrofen, varav de flesta var fångar från Östeuropa. Ingrid räddade livet på den svårt nedkylde Alexander, förälskade sig i honom och födde hans barn. Men kriget tvingade honom på flykt och nu är frågan vad det blev av honom. Fick han hjälp? Blev han infångad? Är han död eller vid liv

Roy Jacobsen har med sina tre senaste romaner skrivit fram ett hisnande vackert, poetisk och tidvis brutalt kvinnoporträtt - Ingrid Marie Barrøy är en av de romangestalter som för alltid lever kvar hos läsaren. Barndomsåren i De osynliga och vuxenblivandet i Vitt hav följs nu av modersskildringen i Fartygets ögon. Ett fullödigt magnum opus växer fram i händerna på en av den nordiska litteraturens giganter.

"Roy Jacobsen är Norges främsta nu levande författare" SvD
"Oerhört vacker." DN
"Spännade hela vägen." Aftonbladet


Autor: Roy Jacobsen
Seitenzahl: 212
Verlag: Norstedts
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch
ISBN: 9789113093482
Veröffentlichungsdatum: 20200212
Produktnummer Verlag: 103
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht_attribut: 126 gr