Förrädare

Artikelnummer: sg9789178934201

EAN: 9789178934201

Kategorie: Krimis


10,61 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Nominerad till BÄSTA ÖVERSATTA KRIMINALROMAN av Svenska deckarakademin!

»Suverän blandning av historisk roman & thriller.«  | Vald till Månadens thriller i The Sunday Times 

»Smart, sofistikerad och våldsamt spännande.« | Lee Child

En äldre kvinna hittas mördad i Orléans i Frankrike. Alla tecken som skulle ha kunnat avslöja hennes identitet har skickligt eliminerats, men dödsmetoden är mycket specifik: Hon har avrättats på samma sätt som förrädare avrättades av motståndsrörelsen under Andra världskriget.
Spåren efter mördaren leder kriminalinspektör Inès Picaut tillbaka till fyrtiotalets Frankrike där män och kvinnor i motståndsrörelsen organiserade sig mot den nazistiska ockupationsmakten i en desperat kamp för överlevnad.
För att komma vidare med utredningen måste Picaut ta reda på vad som hänt i det förflutna. Ett nätverk av spioner börjar framträda, tillsammans med en intrig som sträcker sig tillbaka till mordoffrets ungdom: En tid när oheliga allianser ingicks mellan ockuperade och ockupanter, då avtal upprättades och löften bröts.
Det förflutna har varit begravt i decennier och det finns de vars framtid är beroende av att det fortsätter vara så. Och som är beredda att döda för att bevara sina hemligheter.

MANDA SCOTT är en skotsk författare och journalist som skriver för The IndependentGuardianDaily Telegraph och Times. Hennes böcker har blivit nominerade till bland annat Women's Prize for Fiction och Edgar AwardFörrädare är Manda Scotts nya, fristående thriller. 

»Suverän läsning.« | Skånska Dagbladet

»Den här boken öppnade sitt gap och slukade mig med hull och hår. Den mest spännande och engagerande thriller jag har läst på länge. Jag kan inte rekommendera den starkt nog.« | Mick Herron 


Autor: Manda Scott
Seitenzahl: 571
Verlag: Modernista
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch
ISBN: 9789178934201
Veröffentlichungsdatum: 20200626
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht_attribut: 304 gr