Från min jägarpenna : ett jägarliv med penna och kamera

Artikelnummer: sg9789197996051

EAN: 9789197996051

Kategorie: Tier und Natur


24,97 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


I Från min jägarpenna berättar Sten inte bara fängslande historier, utan tecknar också ett härligt persongalleri, som här i beskrivningen av Herr Larsson:

Själv en idog samlare av värdelöst vetande fann jag alltid stort nöje i att samtala med Herr Larsson. Inga ämnen var honom ointressanta, få var honom främmade och han hade alltid värdefulla synpunkter och oväntade infallsvinklar att komma med. Jag erinrar mig att han vid ett och samma tillfälle och som den naturligaste sak i världen framförde intressanta synpunkter inom så skilda områden som det rätta sättet att jäsa saké, alltså japanskt risvin, och hur jägare i islamiska länder måste behandla sitt byte efter skottet för att det skulle anses ha dött i enlighet med reglerna för halal.

En av hans passioner var fina schweiziska fickur av märket IWC, som han var en hängiven samlare av. Därtill hade han en nätt kollektion av engelska hanbössor och nästan hundraåriga tyska kombivapen signerade A. W. Collath. De senare hade en vingmutterliknande säkring som föreföll synnerligen omständlig att hantera under jakt, men som tydligen inte var något hinder för Herr Larsson. Dessutom hade de underliggande reglingsarm och piporna sköts fram en aning innan vapnet kunde brytas. Vilken annan jägare som helst skulle betraktat dessa vapen som enbart samlarobjekt och fullkomligt odugliga som jaktvapen, men så icke Herr Larsson. De var hans jaktliga redskap och tjänade honom både troget och framgångsrikt på Dianas stigar.


OM FÖRFATTAREN
STEN CHRISTOFFERSSON har inte bara jakt, jaktvapen och hundar som sitt livsintresse han är också en skicklig historieberättare. Som jaktskribent och mångårig medarbetare i Svensk Jakt har han genom åren förmedlat sin kunskap med värme och inlevelse på ett sätt som väcker läslust och engagemang. Sten är också huvudförfattare och redaktör för Jägarskolan, Svenska Jägareförbundets kursbok för jägarexamen, där han på ett pedagogiskt sätt med ord och fantastiska bilder lotsat många blivande jägare in i jaktens värld. Han bjuder generöst på sin erfarenhet och sitt eget största intresse, som en gång började med en Husqvarna 310 och en beagle som hette Panga

Andra böcker av Sten Christoffersson:

Fågelhundar: dressyr och jakt, 2006
Jakt i Norden, 2010 (medförfattare)

Autor: Sten Christoffersson
Seitenzahl: 209
Verlag: Natur och Jaktförlaget
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789197996051
Veröffentlichungsdatum: 20131204
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 680 gr
Gewicht_attribut: 680 gr