Genusperspektiv på arbetsrätten: en annan historia

Artikelnummer: sg9789177371144

Kategorie: Jura


16,79 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Hur har det blivit så att kvinnor har lägre lön än män? Hur gick det till när arbetsmarknaden delades upp i kvinnliga och manliga sektorer och yrken? Gäller samma arbetsrätt och villkor inom kvinnliga och manliga arbetsområden?

Sådana frågor diskuteras i den här boken. Den vänder sig till den som är intresserad av att lära sig mer om historia, jämställdhet och arbetsrätt. Boken ger ett genusperspektiv och kan användas i facklig utbildning, undervisning på universitet eller jämställdhetsarbete på arbetsplatser. Med genusperspektiv menar jag maktstrukturer som är knutna till kön. Det är en rättvisefråga och en intellektuell utmaning att anlägga nya perspektiv på arbetsrätten. I förhandlingar kan arbetsgivare och arbetstagarrepresentanter ha nytta av att kunna argumentera om genus.

Boken inleds med en historik. Avsikten är att visa hur den arbetsrätt som har betydelse för förhållandet mellan könen idag, har vuxit fram. Tanken är också att motverka den historielöshet som ofta präglar dagens debatt och ge material till jämförelser med förhållanden i andra länder. Det är trots allt bara hundra år sedan flertalet kvinnor i Sverige inte hade rätt att själva fatta beslut om att ta ett jobb!

Efter historiken följer ett antal övningar. De är tänkta att illustrera situationer som kan uppstå på en arbetsplats eller i samhället idag och att ge underlag för diskussioner.

Autor: Catharina Calleman
Seitenzahl: 90
Verlag: Iustus
Sprache: Schwedisch
Format: Geheftet
ISBN: 9789177371144
Veröffentlichungsdatum: 20200915
Produktnummer Verlag: 2609
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.