Gubbjävlar : om du rotar lite i dom så hittar du en människa

Artikelnummer: sg9789178851072

Kategorie: Belletristik


16,60 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Om du rotar lite i dom så hittar du en människa.

Redan när du passerat fyrtio hamnar du i riskzonen för att bli kallad gubbjävel. Risken ökar exponentiellt ju äldre du blir. När du börjar röra dig gubbigt stelt och fårorna i ansiktet påminner om ett floddelta är du direktkvalificerad.

Humoristiskt och med allvar i botten gör författaren ett nedslag i gubbars tankar om livet, kärleken och döden och deras trevande och ofta valhänta försök till närhet. De som växte upp i en tid då pojkar inte fick gråta. Varje kapitel är träffsäkert illustrerat av konstnären Titti Winbladh.

Reijo hade ett uttryck för det som sker med oss därinne i värmen. Han kallade det sanningsbastu. När vi satt där i vår nakenhet, svettiga och möra i kroppen, så löste värmen upp knutar i våra själsliv, sa han, och att vi borde få in i våra arma skallar att basta var en livsstil, ett sätt att överleva. Sanningsbastu krävde absolut ärlighet. Kroppen var blottad, själen följde efter. Så sa han och jag trodde honom.

Leif Bornvik debuterade 2017 med den självbiografiska romanen Kvarlämnat på perrongen . En spännande, stundtals mörk, men ändå humoristisk livshistoria.  

Titti Winbladh, konstnär och bildpedagog Titti studerade vid Konstfack åren 1960-1964. Hennes verk är presenterade på separatutställningar och på Liljevalchs vårsalong.


Autor: Leif Bornvik
Seitenzahl: 114
Verlag: Visto Förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch mit Klappen
ISBN: 9789178851072
Veröffentlichungsdatum: 20191024
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht_attribut: 229 gr