Har du sett en kvinna?

Artikelnummer: sg9789186175160

EAN: 9789186175160

Kategorie: Sonstiges


24,05 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Nyskriven prosa av den iranska kvinnorättsaktivisten Parvin Ardalan, Malmös första fristadsförfattare. Den här exklusiva utgåvan innehåller även ljudtidskriften SPRÅKA:s Ardalan-nummer.

För sina åsikter lever Parvin Ardalan numera i exil. Sedan några år befinner hon sig i Sverige, har fått en fristad i väntan på »bättre tider» för det fria ordet och kvinnors rättigheter i Iran. Hon föddes 1967 i Teheran. Har du sett en kvinna innehåller ett litet tvärsnitt ur Ardalans författarskap. Huvudsakligen i form av nyskrivna texter för denna utgåva. Här erbjuds vi en ingång till Parvin Ardalans värld. I sina texter skildrar hon ofta enskilda människoöden, hopp och maktlöshet. Hennes tonfall har ofta öra för den samtida iranska poesins ordval och bildspråk. Samtidigt är hon strikt dokumenterande i journalistisk reportageanda. En kombination som växer sig stark som litteratur. Hon ger oss berättelser som utgörs av omständigheternas novellbiografier, intryckens lyrik, historiens blindgångar.

Ljudtidskriften SPRÅKA:s Ardalan-nummer utges som bilaga till boken. Fyra av de persiska texterna publiceras som författarinläsningar i SPRÅKA:s Ardalan-nummer, och får där sin första publikation på originalspråk.

Serie Splint är en särimnergris som bökar dikttryfflar bland de författare i landet som skriver på främmande språk — och månar om översättningarna som en kycklingmamma. Serie splint limmar ihop vackra träd av språkdjunglens flisor, splitter och splint.

Autor: Parvin Ardalan
Seitenzahl: 74
Verlag: Smockadoll Förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Geheftet
ISBN: 9789186175160
Veröffentlichungsdatum: 20111217
Produktnummer Verlag: 4170
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.