Homo Sapienne

Artikelnummer: sg9789173437523

EAN: 9789173437523

Kategorie: Belletristik


25,88 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


NORMBRYTANDE. Carolina Thelin - Opulens

En roman med slående känslighet för det moderna. NEW YORKER

Formalistiskt och litterärt spännande. KRISTIANSTADSBLADET

Vredens Ö kallas den,den forna danska kolonin Grönland med sina kluvna identiteter. I huvudstaden Nuuk lever Fia vars liv får en omtumlande vändning när hon sent en kväll träffar på Sofia. Samtidigt flyr Fias bror Inuk till Danmark efter att ha blivit outad hemma på ön. Han har nämligen haft en affär med en grönländsk parlamentariker, som till råga på allt är gift med barn. Det lilla samhället börjar snart sjuda av skvaller och skadeglädje.  

Korneliussen skriver litterär historia med berättelsen om dessa unga individer som på olika sätt söker efter och ifrågasätter sin identitet. Hur är det att växa upp på en plats där tradition och modernitet fortfarande skaver skoningslöst mot varandra? Hur är det att utforska sin sexualitet en sexualitet som kanske bryter mot normen under sådana förutsättningar? 

Prisbelönt och hyllad av bland annat The New Yorker - Tänk norska succéserien SKAM, men i queer,grönländsk romanversion! 

Niviaq Korneliussen är född 1990 i Nuuk, och växte upp i staden Nanortalik på södra Grönland. Honvar 24 år när hon skrev debutromanen, en av de första böcker att nå erkänd internationell status utanför Grönland.  Boken skrevs först på grönländska och översattes sedan av författaren själv till danska.

Homo Sapienne är som ingen annan bok. Korneliussen har öppnat upp en ny värld för oss och jag kommer be fler i min omgivning att resa dit. Monika MB - recensenten.se


Autor: Niviaq Korneliussen
Seitenzahl: 152
Verlag: Leopard Förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789173437523
Veröffentlichungsdatum: 20180813
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 290 gr
Gewicht_attribut: 290 gr