Hopp och ruiner

Artikelnummer: sg9789187523939

Kategorie: Sonstiges


19,63 €

inkl. 5% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


- Du ska dö. En skrovlig mansröst hotar Karl, mitt i den svenska tryggheten.   

Karl Frisch har överlevt koncentrationsläger, tortyr och svält, många år har gått sedan dess, men mordet på hans barnbarn rullar upp minnena. Har de mörka krafterna bara bidat sin tid i den skenbara tryggheten?

Efter åren i koncentrationsläger får Karl Frisch uppleva det ockuperade Norge, både som ockupationssoldat och motståndsman. I Norge, så annorlunda mot smutsens och ruinernas Berlin, möter han kärleken.Men har kärleken alls någon chans efter alla krigstrauman? Hopp och ruiner är andra delen av Anna Frödings trilogi om arbetarpojken från Berlin som nu blivit vuxen och i förtid åldrad, men som inte fått göra de mest elementära tonårserfarenheter.

Det är en drabbande skildring av tiden vid andra världskrigets slut, om det hopp som spirade i ruinerna, om det Östtyskland som kanske kunde ha blivit något annat än den polisstat den blev, och om hur svårt det är att se sina drömmar korrumperas. Det är en skildring av det brutala 1900-talet, men också om att bli äldre och ifrågasätta det som varit, om livets villkor överallt och alltid.Med grund i en omfattande forskning gestaltar Anna Fröding en värld som fanns alldeles nyss, och en värld som hade kunnat bli.


Autor: Anna Fröding
Seitenzahl: 421
Verlag: Visto Förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch mit Klappen
ISBN: 9789187523939
Veröffentlichungsdatum: 20180618
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 530 gr