I London : berättelser om platser och personer

Artikelnummer: sg9789188383518

Kategorie: Reisen und Orte


29,65 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Berättelser om platser och personer

I London har det genom århundradena hänt mycket och funnits många intressanta människor. Den som är trött på London är trött på livet sade dr Samuel Johnson.

Samuel Johnson finns inte med i de här berättelserna om sextio personer och platser, men hans katt gör det och några katter till, däribland en världsomseglare. Hälften av berättelserna handlar om spännande kvinnor, ett par om hundar, en om korparna i Towern, en om Londons oundgängliga spöken, en om en meteorit och resten om män, som allihop på mycket olika sätt bidragit till stadens färgrika historia. Några finns inte, men finns ändå: vad vore London utan Sherlock Holmes?

Bo Lundin hittar i kvarteren där Jack the Ripper smög på jakt efter offer och där Nell Gwyn sålde apelsiner. Han har letat upp adressen till den hemlighetsfulla Vera Atkins och till hotellet där den legendariska agenten Krystyna Skarbek blev mördad. Han har följt i spåren på Marchesa Casati, som ville göra sig själv till ett konstverk och Emma Hamilton, som började som kaffeflicka och slutade som Nelsons käresta.

Följ med honom längs gatorna och in i gränder eller kyrkor och råka fem dussin fascinerande personer! I London är ingen vanlig guidebok, men en mycket ovanlig.

Bo Lundin har varit teaterkritiker och kulturskribent. Han har skrivit många böcker om kriminallitteratur, ett par om Rom och en om Capri. Till London kom han första gången för mer än femtio år sedan.


Autor: Bo Lundin
Seitenzahl: 305
Verlag: Bokförlaget Korpen
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch mit Klappen
ISBN: 9789188383518
Veröffentlichungsdatum: 20190614
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 438 gr
Gewicht_attribut: 438 gr