I skuggan av ockupationen : palestinsk kamp för nationella rättigheter

Artikelnummer: sg9789173891271

Kategorie: Gesellschafts- und Sozialwissenschaften


20,38 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


"I skuggan av ockupationen" beskriver den aktuella situationen för de palestinier som lever i ockupationens skugga. Många av de avgörande hindren för fred behandlas ingående; säkerhetsstängslet, bosättningarna, bristen på respekt för mänskliga rättigheter, flyktingarnas situation, Jerusalems framtid, liksom självmordsbombningar och krav på palestinsk demokrati och konstitution.

"I skuggan av ockupationen" innehåller såväl nyskrivna texter som tidigare publicerat material, bland annat översättningar av rapporter tidigare publicerade på engelska av Christian Aid, B'Tselem och Rädda Barnen. Författarna kommer från Palestina, Israel, Sverige och England.

Freden synes inte vara möjlig utan att palestiniernas situation på allvar tas upp, liksom givetvis israelernas behov av säkerhet och en framtid för sitt folk. Förhoppningsvis kan parterna, med internationellt stöd frambringa en ny situation för israeler och palestinier, för judar, muslimer och kristna med fred i Jerusalem, Israel och Palestina.

"Boken är en viktig länk i den svenska informationen och utbildningen om varför Israels ockupation av palestinska områden måste upphöra." ur Förordet av bland andra K G Hammar.Autor: Katy Kimbell
Seitenzahl: 384
Verlag: Bokförlaget Atlas
Sprache: Schwedisch
Format: Geheftet
ISBN: 9789173891271
Veröffentlichungsdatum: 20040301
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 470 gr
Gewicht_attribut: 470 gr