Idrottsplatsen i våra hjärtan : en k-spaning på genuina idrottsplatser från söder till norr

Artikelnummer: sg9789187043710

EAN: 9789187043710

Kategorie: Sonstiges


31,90 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

StkSverige har en unik, kulturell skatt i form av gamla idrottsplatser som fortfarande är i bruk. Många av idrottsplatserna har en historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet. Idrottsplatser har ofta varit ? och är ? den naturliga samlingsplatsen på orten, en ?Folkets Plats?. Många av dessa har en tydlig och personlig prägel: entrébyggnader, avbytarbås, läktare, staket, hängräcken med stenstolpar, omgivning med skog, betesmark, stenmurar, sjöar och ladugårdar ? den ena idrottsplatsen är helt enkelt inte den andra lik. ?Blott Sverige svenska idrottsplatser har?, skulle man kunna säga för att travestera Almqvist. Det är dessa kulturella krusbär texten handlar om. Boken redovisar historik, evenemang, publikrekord och udda händelser. Den återger anekdoter berättade av vaktmästare, ledare och andra eldsjälar. Hittills har ingen liknande skildring av idrottsplatser i Sverige gjorts. Göran Willis har varit journalist sedan början på 80-talet. Först på SR P3 med program som Cult och Nova. Därefter på tre år som reporter på kulturredaktionen SVT. Startade produktionsbolaget Top Film och gjorde tillsammans med Staffan Bengtsson och Hans-Åke Lerin tv-serien K-märkt. Under 15 år blev det över 100 avsnitt i 5-minutersformat samt ett tiotal halvtimmesdokumentärer. Sedan 8 år frilansar han som resejournalist samt skriver böcker i K-märkt anda. 

 

Ronald Åman är f.d. elitspelare i fotboll för Örebro SK och Djurgårdens IF och var med i Sveriges VM-trupp i Argentina 1978. Efter fotbollskarriären fullbordade han en utbildning inom reklam och marknadsföring och en fil kand. i ekonomi och psykologi, samt en MBA från Handelshögskolan i IT/Affärsutveckling. 

Yrkesmässigt har han en plattform som managementkonsult med inriktning på destinationsmarknadsföring, samtidigt som han flitigt och uppskattat medverkat i kåserier och krönikor runt fotboll.


Autor: Göran Willis
Seitenzahl: 375
Verlag: Arx Förlag AB
Sprache: Schwedisch
Format: Kartonage
ISBN: 9789187043710
Veröffentlichungsdatum: 20160916
Produktnummer Verlag: 5721
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 1320 gr