Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist

Artikelnummer: sg9789127161085

EAN: 9789127161085

Kategorie: Sonstiges


10,61 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Drabbande och vackert om att slå ihjäl tiden med vin. // en humoristisk och ärlig skildring av missbrukarens självbedrägeri.
Göteborgs-Posten

Viktigt, roligt och självutlämnande om konsten att vara nykter.
Lena Kvist, Borås Tidning

Herregud vilken tur att detta blev bok! // Jag som var så rolig att dricka vin med är 272 sidor kärlek, och en given present till alla som behöver just det.
Aftonbladet

Rebecka bor i London och lever ett kreativt liv med familj, vänner och en frilanstillvaro som ger henne obegränsade möjligheter att dricka. Kanske på det sätt som hon egentli­gen alltid har velat?

Kvällen innan hon ska fylla fyrtio går hon gatan fram när hon upptäcker en grupp människor hon älskar komma mot henne. Hennes första tanke är: Fan, de har kommit för att lägga in mig på rehab. Men det är en överraskningsfest. Lättad blir Rebecka full igen, som vanligt.

Några veckor senare sitter hon i en källare under en kyrka och säger för första gången: Jag heter Rebecka och jag är alkoholist.

Med smärtsam uppriktighet och drastisk humor berättar Rebecka Åhlund om att vara mamma, partner, yrkesmän­niska, dotter, syster och alkoholist. Om ångesten, skam­men och skulden. Men också om det livsbejakande i att sluta bedöva sig och våga möta tillvaron som den är.

Det här är en berättelse om en människas kamp för att bli frisk, men också en skoningslös betraktelse av en kultur marinerad i alkohol. Den blir en appell för ärlighet kring hur vi dricker och modet att våga vara en hel människa.

Språket är exakt och följsamt och betyder minst lika mycket för bokens trovärdighet som själva berättelsen.
Stockholms Fria Tidning

Det rappa tilltalet, orden som forsar fram. Det gör att det är förvånansvärt lätt att läsa om ett så tungt ämne
Gefle Dagblad

Det andas fruktansvärd ångest och hade kunnat bli outhärdligt tung, men Rebecka Åhlund balanserar det skickligt med drastisk humor och låter inte alkoholistens förnedringsväg ta för stort utrymme.// Hon rannsakar samtiden och ger en skrämmande bild av ett samhälle som alldeles börjar spåra ur, där alkohol blivit vardag och måste spetsas med droger för att det ska märkas när det är fest.
Dagens Nyheter

"smärtsamt och underhållande om livet som nykter alkoholist"
Kulturnytt i P4

"Trots ämnet är det väldigt roligt att vara i Rebecka Åhlunds nyktra sällskap. Hon skriver rappt, rakt och självutlämnande om hur hon försöker ersätta vinet med träning, meditation, hundpromenader och te."
Smålandsposten


Autor: Rebecka Åhlund
Seitenzahl: 270
Verlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch
ISBN: 9789127161085
Veröffentlichungsdatum: 20200814
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht_attribut: 159 gr