Jobba - introduktion till arbetslivet Digital

Artikelnummer: sg9789127457775

Kategorie: Kinderbücher


16,60 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Jobba introduktion till arbetslivet fungerar som en förberedelse inför ett arbetsliv för den som är ny i Sverige och studerar på sfi kurs CD eller motsvarande. Materialet hjälper till att utveckla både språk och kunskaper om arbetsmarknaden. Boken innehåller 6 kapitel med personliga berättelser från arbetslivet, diskussions- och samtalsövningar, faktatexter och hörförståelseövningar.

Arbetslivet i Sverige

I läromedlet finns grundläggande information om hur den svenska arbetsmarknaden fungerar med en genomgång av de viktigaste lagarna och reglerna i kapitlet Lagar och regler på jobbet. Vidare beskriver boken också hur man hittar rätt i arbetslivet i kapitlet Olika vägar till jobb. Kapitlet Att söka arbete innehåller också en mängd praktiska tips på hur man skriver ett cv och ett personligt brev samt hur man förbereder sig inför en anställningsintervju.

Oskrivna regler

Lika viktigt som det är att känna till lagar och regler när man är ny i Sverige, är det att kunna de oskrivna regler och koder som finns på en arbetsplats. Kapitlet Kommunikation på jobbet tar därför upp ämnen som är bra att känna till när man är ny på en svensk arbetsplats till exempel hur man småpratar på fikarasten, hur man inleder ett samtal eller hur man hälsar.

Fokus på språket

Texterna i boken varvas med uppgifter och praktiska övningar med fokus på dialoger, fraser och hörförståelse. Extramaterialet till boken består av ett stort antal ordkunskapsövningar som hjälper eleverna att befästa det nya ordförrådet och utveckla ett funktionellt språk som krävs för framtida arbete, praktik eller fortsatta studier.

"Boken är viktig för alla som är nya i Sverige, både språkligt och innehållsmässigt. Helhetsbetyg: 5/5."

BTJ-häftet nr 20, 2020

Extramaterial

Extramaterialet till boken består av ett stort antal webbövningar som hjälper eleverna att befästa det nya ordförrådet och utveckla ett funktionellt språk som krävs för framtida arbete, praktik eller fortsatta studier. Webbövningarna är under produktion och publiceras under HT-20.


Jobba tar upp frågor som: Hur fungerar den svenska arbetsmarknaden? Hur kan man hitta jobb? Och hur söker man jobb? Vilka lagar och regler finns i Sverige? Hur ser vardagen ut på en arbetsplats? Hur kommunicerar man på arbetet? Licenstid: 365 dagar

Autor: Paula Levy Scherrer
Seitenzahl: 120
Verlag: Natur & Kultur Läromedel
Sprache: Schwedisch
Format: Codekarte (digitale Produktlizenz)
ISBN: 9789127457775
Veröffentlichungsdatum: 20200910
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht_attribut: 6 gr