Kabaré Vemod

Artikelnummer: sg9789187291500

EAN: 9789187291500

Kategorie: Belletristik


16,61 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


KABARÉ VEMOD är en roman om två mäns resa genom livet. Den ena genom Europa och den andra i sitt inre. De träffas aldrig. Den äldre av dem är far till den yngre. Deras handlingar och beslut, stora som små, påverkas av tomrummet mellan dem. Detta färgar deras personlighet och deras relation till omgivningen, särskilt till kvinnorna i deras liv.

Gränser korsas, olovligen och olagligen. Hämnd, begär, kärlek, hot, utmaningar, svek och vardag avlöser vartannat. Vilken frihet har man med de förutsättningar man får? Hur långt sträcker sig makten över sitt eget liv?

Romanens scenografi är de båda männens kvinnor och Istrien, Trieste, Hamburg, sjön Immeln, Malmö och Köpenhamn. De agerar utifrån ett utanförskap men betraktar sig inte som offer. Ödet har ingen moral, druvor växer på sluttningar, vemodet tar plats i en bar och kvinnor bär livet i sina sköten och på sina axlar det är en annan beskrivning av romanen.

Romanen är delvis baserad på upplevelser och historier som förmedlats till författaren. Saknaden av en närvarande biologisk far, orsakerna till det, moderns gränsflykt med sonen och något av det som framkommit om fadern efter hans död.

Boris Ukotic´ Zetterlund och hans mor Marija tillbringade två och ett halvt år i två olika UNHCR-läger för flyktingar i södra Italien innan de kom till Sverige i början av 60-talet. Då var Boris bara några år gammal. Marija sa ofta att Sverige och nåden gav henne ett nytt liv.

Boris Zetterlund arbetar som Senior advisor på ett dataföretag. Han har också varit socialarbetare, bibliotekarie, it-strateg och affärsområdeschef, är gift och far till tre döttrar. Kabaré Vemod är hans bokdebut.


Autor: Boris Zetterlund
Seitenzahl: 208
Verlag: Lindelöws bokförlag
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789187291500
Veröffentlichungsdatum: 20180925
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 380 gr
Gewicht_attribut: 380 gr