Kärlek & Rock´n´roll

Artikelnummer: sg9789187291982

EAN: 9789187291982

Kategorie: Belletristik


11,72 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Filmaren Stefan Berg gör romandebut med KÄRLEK & ROCK N ROLL. Det är en berättelse om pojken Max turbulenta uppväxt på sextio- och sjuttiotalet i Malmö, något som slår ner som en bomb i Max tillvaro. Romanen är en berättelse om kärlek som river upp djupa sår men samtidigt är en läkande kraft, en berättelse om Maxs kärlek till sina föräldrar.

När han är tio år och skilsmässan kommer är det en katastrof, en gemenskap som krackelerar. För att hålla smärtan på avstånd trummar han på allt han kommer åt, med händer och fingrar. Han är född trummis, precis som Keith Moon. Drömmen är att äga ett eget trumset av märket Ludwig. Hans hemliga kärlek heter Linda och med kompisarna Päsa, Pidda och Ufa bildar han källarbandet The Spring Rolls. Men Max känner sig ensam, det som stundtals var perfekt, hade förvandlats till något skrämmande och hotfullt.

Debutromanen rymmer också en berättelse i nutid, där författarens alter ego Max arbetar med en dokumentärfilm om sin mammas åldrande. Ett ömsint porträtt om en mångbottnad mor, tyngd av dåligt samvete och mer och mer plågad av sjukdom.

Stefan Berg är född 1957 i Stockholm, uppvuxen och verksam i Malmö. När han var liten drömde han om att bli popstjärna men hamnade på juristlinjen i Lund. Efter några år som jurist lyssnade han på magkänslan och gav sig hän åt rockmusiken istället. Efter sju år i rockbanden Sing Sing & The Crime och Love Kings blev han dokumentärfilmare på heltid och det resulterade i filmer som Blådårar, Rolling Like a Stone, Leslie Killen som kommer att glänsa, Ola Svensson Superstar och Tusen Bitar.


Autor: Stefan Berg
Seitenzahl: 208
Verlag: Lindelöws bokförlag
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789187291982
Veröffentlichungsdatum: 20180813
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 410 gr
Gewicht_attribut: 410 gr