Kapten Hajmat

Artikelnummer: sg9789188925060

EAN: 9789188925060

Kategorie: Kinderbücher


18,34 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


En spännande historia fylld av skräckfyllda äventyr. Här är boken som ger barnen möjligheten att skapa inre bilder, en förmåga som våra krympande hjärnor håller på att förlora. Den saknar därför illustrationer och handlar om Piraten Kapten Hajmat, den räddaste och fegaste som någonsin kallat sig pirat. Men han tyckte själv att han var väldigt modig och tuff. Ska han hitta delarna till den itusågade skattkartan? Alla småpirater visste mycket väl att han var den räddaste och fegaste som någonsin kallat sig pirat. Han sprang och gömde sig för minsta lilla guldfisk. - Jag äter minsann hajar till frukost, vrålade han till sin besättning. Skeppet gungade lätt på de små vågorna. Småpiraterna fnissade lite, men inte så kaptenen skulle se. De ville inte göra honom ledsen. Kaptenen gick in i styrhytten och skrek rakt ut. -Aaaaaaaa, hjälp!!! Och kastade sig ner på golvet. När hjärtat hoppat in i bröstet igen insåg han att det bara var Matros Magplask som han råkade möta i dörröppningen. Minsta lilla skugga eller mus som överraskade fick honom att frysa i skräck, eller hoppa högt, eller som nu, kasta sig rakt ner på golvet för att ta skydd. Magplask står med kikaren vid relingen. - Land i sikte! Vi närmar oss Skattkammarön! Långt därborta i horisonten såg man ön sticka upp. Kapten Hajmat springer fram och tar kikaren. - - Aha! Nu är skatten snart min, bara min. Magplask tittar frågande på Hajmat. - Men min då?.....

Författaren Kristoffer Stålbrand är född 1980 och är utbildad skådespelare sedan 2003 och har sedan dess arbetat inom en lång rad produktioner inom teater, film och TV. Av mer etablerade produktioner kan nämnas Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann Arne Dahl- serien Drottningoffret Äkta människor, Finaste familjen m.fl. Under årens lopp har han även skrivit och producerat, oftast med inriktning mot barn. 2009 skapade han karaktären Kapten Hajmat som snabbt blev en väldigt populär figur. Han har uppskattningsvis spelat 4-500 föreställningar sedan 2009 och 2011 så köpte nordens största badhus-kedja upp karaktären under ett år. Den tog då fart på allvar och många barn kan idag låtarna och figuren innan och utantill. Han har märkt hur uppskattad och säljande karaktären har varit och har därför skrivit om föreställningen i bokform.  Illustratören Johanna Sandberg som tidigare gjort ett flertal barnböcker har gjort omslagsbilden till Kapten Hajmat och den itusågade skattkartan.

Anledningen att vi tror så mycket på denna figur och historia är bl.a. att den redan har ett stort försprång med alla de föreställningar som redan spelats sedan 2009. Det finns en efterfrågan på en filmatisering av boken. 

 


Autor: Kristoffer Stålbrand
Seitenzahl: 28
Verlag: Bokförlaget K&R
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789188925060
Veröffentlichungsdatum: 20190507
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 180 gr
Gewicht_attribut: 180 gr