Kommersiella sjöfartsavtal

Artikelnummer: sg9789172236417

EAN: 9789172236417

Kategorie: Sonstiges


50,40 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Denna bok kan ses som en fjärde upplaga av Handbok i sjörätt som i sin tur baserade sig på de tidigare utgivna böckerna Sjöfraktavtal, Sjöansvar och Lastägarrätt. Boken är avsedd som handbok för befäl i handelsfartyg, för de personer som i olika landbaserade befattningar kommer i kontakt med den kommersiella sjöfarten och för sjöfartshögskolornas utbildning.

Utöver genomgång av aktörer och dokumenttyper behandlas grundläggande och särskilda befraktningsformer, relationer mellan köpavtal och sjötransportavtal samt hantering av risker och problem. Bland annat behandlas reglerna Incoterms 2010 och, lika viktigt, vad som inte behandlas i Incoterms. Några avsnitt ? Liggetidberäkningar och Lastansvar för sjötransporterat gods ? är förmodligen de enda svenskspråkiga praktiskt inriktade anvisningarna om dessa vanligen förekommande arbetsområden. Avsnittet med översikt av marina besiktningar är också unikt. Boken innehåller även Miniordlista, Hemsideregister, Marina mått och vikter och ett utförligt sakregister.

Författaren har sjökaptensutbildning men har under större delen av sin yrkesverksamma tid arbetat som sjörättsjurist inom Salénkoncernen och som advokat med huvudinriktning på frågor som har samband med sjöfart och handel.


Autor: Rolf Ihre
Seitenzahl: 399
Verlag: Jure Förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Geheftet
ISBN: 9789172236417
Veröffentlichungsdatum: 20160210
Produktnummer Verlag: 2480
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.