Konsten att gå : Övningar i uppmärksamt gående

Artikelnummer: sg9789178443994

EAN: 9789178443994

Kategorie: Sonstige Bücher


23,85 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Det sägs att vi befinner oss i ett nytt paradigm av mobilitet där rörelse spelar en central roll för hur världen framträder och organiseras. Påtagligt är det ständigt ökande intresset för gående aktiviteter i samhället, vilket visar sig i allt från konstnärliga vandringsprojekt till vandringsresor, välgörenhetspromenader eller gående konferenser. För många konstnärer erbjuder gåendet en yta utanför de vanliga konstrummen, där sociala och politiska teman kan undersökas med nya medel, och där förändring kan initieras.

Konsten att gå tar avstamp i projektet GångART, där tekniker och strategier från den fysiska teatern applicerades i vardagliga promenader i urbana rum. Tanken var att överföra den omsorgsfulla träning som ägde rum i teaterstudion till den vardagliga aktiviteten att gå genom staden, i syfte att aktivera både en fantasifull uppmärksamhet och ett utvidgat lyssnande hos den som går.

Konsten att gå lyfter fram en performativ kritisk praktik där såväl urbana strukturer som kroppsliga handlingsmönster är under lupp; en konstnärlig forskning som verkar i rörelse.

 

Cecilia Lagerström är regissör, konstnärlig forskare och professor i scenisk gestaltning vid Högskolan för scen och musik (Göteborgs universitet).


Autor: Cecilia Lagerström
Seitenzahl: 131
Verlag: Gidlunds förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch mit Klappen
ISBN: 9789178443994
Veröffentlichungsdatum: 20190812
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 300 gr
Gewicht_attribut: 300 gr