Kornas hemliga liv

Artikelnummer: sg9789178616374

EAN: 9789178616374

Kategorie: Sonstiges


10,61 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Rosamund Young driver tillsammans med sin bror Kite s Nest Farm i Cotswolds, där nötkreaturen (liksom fåren, grisarna och hönorna) strövar fritt omkring. De behandlas med respekt och äter bara det gårdens ängar och fält erbjuder.
Korna väljer själva var de ska beta och när de vill gå in i ladan. Deras personligheter får utvecklas fritt. En del är intelligenta, andra är trögtänkta. De kan vara fåfänga, hänsynsfulla, stolta, blyga eller påhittiga.  

Fat Hat föredrar män framför kvinnor. Chippy Minton vägrar att sova om benen är leriga och kräver alltid att bli ompysslad innan nattvilan. Jake gillar att sniffa Land Roverns avgaser.
Nell och Juliet fick båda vita tjurkalvar. Den ena hade vit mule, den andra grå. Den förstfödde hälsade den sistfödde välkommen genom att förbluffad stirra på honom som i en spegel. Från den sekunden var de oskiljaktiga. De promenerade alltid sida vid sida och sov varje natt med huvudena vilande på varandra. De levade i en egen värld - mitt i en stor flock såg de bara varandra.  

Kornas hemliga liv är en viktig bok som inspirerar till bättre djurhållning och samtidigt värmer läsarens hjärta, en riktig "feel good", full av underbara, humoristiska och hjärtknipande anekdoter.
Young visar att kor älskar, leker och skapar livslånga vänskaper. De hjälps åt med barnpassning, de har antipatier och känner sorg.  

ROSAMUND YOUNG driver ett ekologiskt lantbruk med gårdsförsäljning i England. Kornas hemliga liv är hennes debutbok som blivit en oväntad succé.

"bör läsas av alla som dricker mjölken och äter köttet från våra medvarelser"
Svenska Dagbladet  

"Youngs bok innehåller många roliga och rörande små berättelser"
Norrbottens-Kuriren  

"Världen behöver fler människor som Rosamund Young."
jennysbibliotek.wordpress.com  

"Det är helt enkelt en fantastisk bok, fylld av härliga berättelser om korna och deras sätt att vara. Det är individerna som gör skillnad. Precis som hos människorna."
bokbloggerskan.blogspot.com


Autor: Rosamund Young
Seitenzahl: 154
Verlag: Lind & Co
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch
ISBN: 9789178616374
Veröffentlichungsdatum: 20200406
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht_attribut: 92 gr