Laxflugans magi : från bindstäd till laxpool

Artikelnummer: sg9789175866451

Kategorie: Tier und Natur


19,82 €

inkl. 5% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Laxfiske handlar om äventyr och stora upplevelser. Det spelar ingen roll om det sker långt borta i Canada eller på hemmaplan. Med rätt fluga på tafsen kan allt hända. Här fokuseras en del på flugans magi, det mystiska som laxen stundtals inte kan motstå. Det är då det perfekta laxhugget kommer. Hårt och bestämt rakt in i ryggmärgen och så är äventyret igång. För visst har väl mönstret betydelse? Eller så är det bara vi laxfiskare som inte kan undvika att låta oss fascineras av den vackra dunkroken och ständigt försöka dyrka den hemliga koden som leder till succé.
I texten presenteras ett urval fångstgivande laxflugor av Pelle Klippinge som en fortsättning på boken Laxfiske & Favoritflugor. Här finns en rad flugmönster detaljerat beskrivna, allt från renodlade klassiker som Mar Lodge och Thunder & Lightning, till unika kreationer som exempelvis Isbergare, Mysen och Rödtutten. Samtliga givna favoriter varav något mönster till och med varit inblandat i strider med laxbjässar över 30 kilo!
Boken är fylld med färgfoton och illustrationer, en vacker bok för de två miljoner sportfiskare som finns i Sverige. En bok att njuta av som den legendariska fiske­redaktören Olof Johanssons skriver i förordet: Slutligen, sträckläs inte även om det är frestande. Det är lika förödande för upplevelsen som att stå i älven och dänga dygnet om. Goda fiskeskildringar skall njutas precis som goda fiskedagar en i sänder.
Pelle Klippinge bor nära Emån i sydöstra Sverige och är en välkänd laxfiskeprofil. Sina hemmavatten har han i Emån, norska Gaula och Orkla, vidare skotska Spey och Dee. Han driver företaget Spey Cast sedan 1988 och är skribent och fotograf i flera nationella och internationella flugfisketidskrifter alltsedan 1976. Vidare trogen styrelsemedlem i Gustaf Ulfsparres Stiftelse.

Autor: Pelle Klippinge
Seitenzahl: 160
Verlag: Bokförlaget Settern
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789175866451
Veröffentlichungsdatum: 20130730
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 740 gr