Livsmönster

Artikelnummer: sg9789163311192

Kategorie: Schwedische Kultur


27,82 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Designkollektioner och kända varumärken har hög status i vår kultur. Men att vara nyskapande och originell inom formgivning har bara varit viktigt under ett par hundra år. Mönsterskapande startade redan i mänsklighetens vagga och tillhör en mycket äldre symboltradition, där originalitet var betydelselöse.
För de allra flesta är ett mönster bara ett mönster. Vi är så vana att vara omgivna av dekorationer, att vi bara ser dem som estetiska arrangemang. Men dekorativa mönster talar ett uråldrigt språk, som förmedlar sitt budskap direkt till vårt undermedvetna.


Boken Livsmönster har sitt fokus i gränslandet mellan formgivning och psykologi, och klargör det nära släktskapet mellan våra osynliga livsmönster och deras synliga motsvarighet i dekorativa mönster. Dessa grundläggande mönster av krafter, som har sitt ursprung i de djupare skikten av vårt kollektivt omedvetna, synliggörs ur både ett estetiskt och ett psykologiskt perspektiv.


Eftersom dekorativa mönster påverkar våra personliga livsmönster kan vi använda dem medvetet. Mönstrade tyger får då en ny funktion; de blir lustfyllda redskap till att förändra begränsande livsmönster och nå större balans och helhet.


Annika Thomas är textilformgivare och har arbetat med design av kläder och dekorativa mönster sedan 70-talet. Hon lämnade modebranschen för att på djupet utforska människans förhållande till färg, form och mönster. År av sökande och studier gav nya perspektiv som fick henne att omvärdera sin yrkesroll. Annika menar att kläd- eller mönsterdesignern även är en formgivare av det mänskliga psyket och att denna medvetenhet medför ett nytt ansvar. Det ger också möjligheter att hitta nya, spännande former för design, produktion och försäljning av kläder och hemtextil.

Autor: Annika Thomas
Seitenzahl: 191
Verlag: Metamorfos
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789163311192
Veröffentlichungsdatum: 20081215
Produktnummer Verlag: 5595
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 650 gr
Gewicht_attribut: 650 gr