Människornas jord : roman

Artikelnummer: sg9789173430364

EAN: 9789173430364

Kategorie: Belletristik


24,05 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Minke är en javanesisk pojke som växer upp i 1890-talets Indonesien. Han kommer från en förnäm javanesisk släkt är därför priviligerad och rör sig hemtamt bland de holländska kolonisatörerna. Minke är intelligent och ambitiös, behärskar deras språk och är skolad i deras tankesätt. Hans drömmar och förhoppningar om framtiden är riktade mot Europa och Nederländerna. Men i det koloniala samhället han nekas han samma rättigheter som de vita, gång på gång konfronteras han med ramar och begränsningar.

När han en dag blir våldsamt förälskad i vackra Annelies, dotter till en holländsk affärsman och hans javanesiska konkubin, blir det början till ett uppvaknande. Tack vare Annelies och hennes ovanliga familj förmår Minke att bejaka sin indonesiska identitet och sitt eget folks traditioner, all dess skönhet och möjligheter men också dess grymhet och vrede.

Människornas jord är en gripande kärlekshistoria och på samma gång en komplex berättelse om en ung mans utveckling och uppvaknade i ett land präglat av kolonialt förtryck. Berättelsen är den första i en serie romaner kallad Burukvartetten som tillsammans beskriver Indonesiens moderna historia. Pramoedya Ananta Toer framförde ursprungligen dessa berättelser muntligt för sin medfångar under de 15 år han var politisk fånge i Indonesien.

"Det finns knappast någon som kan mäta sig med Pramoedya Ananta Toer i sydostasien. Få är så betydelsefulla, har en sådan inblick och ett sådant skarpsinne och en så storslagen kraft i sin skenbart enkla prosa." - The Independent

"Asiens främsta kandidat till Nobelpriset" - Time

Pramoedya Ananta Toer, född 1925, är utan tvekan Indonesiens främsta författare.


Autor: Pramoedya Ananta Toer
Seitenzahl: 375
Verlag: Leopard Förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Gebunden
ISBN: 9789173430364
Veröffentlichungsdatum: 20030901
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 800 gr
Gewicht_attribut: 800 gr