Mina flickor dansar inte

Artikelnummer: sg9789198441215

Kategorie: Belletristik


16,42 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


MINA FLICKOR DANSAR INTE ? ingen helt sann historia, men en historia med mycket sanning i.

"Ska ni verkligen spärra in henne på ett småskoleseminarium?"
På Silvana Hellstens studentskiva dyker plötsligt två av hennes tidigare gymnasielärare upp och ställer den frågan till hennes föräldrar. En nittonåring fråntages successivt mycket av sin självsäkerhet och optimism, när hon förpassas till en läroanstalt där alltför många kufar och intoleranta lärarinnor tycks ha samlats.

På en obestämd ort i 50-talets norra Sverige får den skånska Silvana svårt att anpassa sig både till undervisning, kamrater och en bistrare väderlek. I sitt utanförskap börjar hon umgås med en av lärarna, vilket skolans stadgar strängt förbjuder.

Samtidigt pågår på seminariet en relation mellan en biologilärare och en skolkökslärarinna. Den kulminerar i ett mystiskt försvinnande. Sent i berättelsen kommer upplösningen som även för med sig en kännbar rekyl tio år senare.

Boken har inspirerats av författarens egna erfarenheter av utbildningen till lärare i Lycksele och Landskrona 1958 ? 1960.
Fantasi har blandats med verklighet, men de giftigaste citaten och de mest otroliga händelserna är helt sanna ? i annat fall hade de inte blivit skrivna!

Ingegärd Sundell är f d speciallärare och journalist. Hon har tidigare utgivit tre visalbum, två barnböcker och senast (2018) spänningsromanen DÖDANDE BEGÄR som fick ett mycket positivt mottagande.

Autor: Ingegärd Sundell
Seitenzahl: 207
Verlag: ordOton
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch mit Klappen
ISBN: 9789198441215
Veröffentlichungsdatum: 20200511
Produktnummer Verlag: 3678
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht_attribut: 260 gr