Morden på Mörkö

Artikelnummer: sg9789178615100

EAN: 9789178615100

Kategorie: Sonstiges


10,61 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Jessica Jackson är polis i Västervik och får ärva ett gammalt nedlagt mejeri på (den fiktiva ön) Mörkö, där hon drömmer om att starta ett mikrobryggeri. Men när en död man flyter i land på ön grusas hennes planer.
Efter en fest i bygdegården försvinner en ung kvinna. Allt tyder på att hon blivit utsatt för våld. Jessica var själv med på festen, men har inte någon klar bild över vad som egentligen hände. Allt hon minns är ett bråk mellan några invandrare och den försvunna kvinnan.
Eftersom hon känner till platsen dras Jessica snart in i den alltmer komplicerade polisutredningen. Och när ön blir isolerad efter en häftig storm står hon plötsligt helt ensam. Den idylliska fasaden briserar. Under ytan gror hat, svek och lögner. Öns invånare bär på en hemlighet värre än hotet från mördaren och om den avslöjas blir konsekvenserna förödande för alla inblandade  

Med Morden på Mörkö bjuder författaren Samuel Karlsson på ett drama i bästa "country noir"-stil. Det här är första delen i serien om polisinspektör Jessica Jackson.  

SAMUEL KARLSSON (f. 1969) är författare och journalist och bor med sin familj i Älta sydost om Stockholm, men är uppvuxen utanför Vimmerby i Småland. Karlsson har varit chefredaktör för bland annat Vi Båtägare och har skrivit flera framgångsrika deckare om Louise Hård och hennes kolleger på polisstationen i Hultsfred.  

Miljön skildras så levande att den finns, porträtten av Mörkös invånare utförs väl [ ] jag ser fram emot nästa Mörkö-deckare, nu när en lovande grund är lagd.
Bengt Eriksson, Smålandsposten


Autor: Samuel Karlsson
Seitenzahl: 363
Verlag: Lind & Co
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch
ISBN: 9789178615100
Veröffentlichungsdatum: 20191113
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht_attribut: 200 gr