Motståndets estetik, band 1

Artikelnummer: sg9789101003707

Kategorie: Buch Erwachsene


29,25 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Motståndets estetik är en romantrilogi om en grupp människor i det sena trettiotalets Europa. Deras tänkande och handlande är helt och hållet inriktat på motstånd mot det fascistiska förtrycket. Bokens "jag" är en ung arbetare, som oavlåtligen strävar efter att vidga sitt medvetande och sina kunskaper för att ställa dessa i kampens tjänst.

Första delen inleds med berättarens avfärd från Berlin till inbördeskriget i Spanien. Den andra delen handlar om hans första år i exil, i det revolutionära Paris och i saltsjöbadsandans Stockholm. I tredje delen får vi följa berättelsen om de människor som deltog i motståndet mot fascismen fram till krigsslutet, i Alingsås, i Stockholm och i Berlin. Många går ett ohyggligt öde till mötes, och för de överlevande innebär krigsslutet knappast någon seger för de värden som väglett dem. Men genom att berätta om motståndet vil de hålla det levande och föra det vidare.

Motståndets estetik hälsades som ett epokgörande verk av kritiken då boken kom ut i Västtyskland 1975-1981, och samtidigt i Sverige i Ulrika Wallenströms översättning 1976-1981.


Autor: Peter Weiss
Seitenzahl: 377
Verlag: Albert Bonniers Förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Geheftet
ISBN: 9789101003707
Veröffentlichungsdatum: 20140901
Produktnummer Verlag: 4105
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.