Neandertalmänniskan : på spaning efter försvunna gener

Artikelnummer: sg9789188589934

EAN: 9789188589934

Kategorie: Mathematik und Naturwissenschaften


10,61 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Med den världsberömda genetikern Svante Pääbos forskning har historien om människans ursprung tecknats om från grunden. I denna internationellt uppmärksammade bok tar Pääbo med läsaren på en spännande resa på jakt efter urgammalt DNA.

Det börjar med undersökningar av fornegyptiska mumier i Uppsala och leder till ett internationellt forskningsprojekt där Pääbos forskargrupp lyckas rekonstruera neandertalarnas arvsmassa. Resultatet visar att neandertalarna, innan de dog ut för ungefär 30 000 år sedan, fick barn med våra förfäder.

Svante Pääbo berättar inte bara om sina fascinerande forskningsresultat utan skildrar även forskningens mänskliga dimensioner hur samarbete och konkurrens kan leda till nya insikter men också till felsteg och motgångar.

Neandertalmänniskan är en avslöjande historia över ett nytt vetenskapligt fält.

Carl Zimmer, The New York Times

Pääbo är nu stadigt etablerat som den främste experten på Neandertal-DNA, och han fortsätter att avslöja genomets djupare hemligheter.

Peter Forbes, The Guardian

 

Svante Pääbo är biolog och evolutionsgenetiker. Han doktorerade vid Uppsala universitet och har sedan 1997 varit chef för the Department of Genetics vid Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology i Leipzig, Tyskland. 1992 mottog Pääbo priset Deutsche Forschungsgemeinschafts Gottfried Wilhelm Leibniz, vilket är den högsta utmärkelsen som delas ut inom tysk forskning. 2008 tilldelades han den tyska orden Pour le mérite och 2009 Grosses Bundesverdienstkreuz mit Stern. 2007 utsåg tidskriften TIME Svante Pääbo till en av de mest inflytelserika personerna i världen.


Autor: Svante Pääbo
Seitenzahl: 315
Verlag: Fri Tanke
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch
ISBN: 9789188589934
Veröffentlichungsdatum: 20200420
Produktnummer Verlag: 8294
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht_attribut: 169 gr