Pensionsystemens demografiska utmaningar

Artikelnummer: sg9789188637055

Kategorie: Gesellschafts- und Sozialwissenschaften


19,82 €

inkl. 5% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Livslängderna har ökat kraftigt under de senaste decennierna. De ökar dessutom i accelererande takt. Men de metoder som man i dag använder för att beräkna den förväntade livslängden tar inte hänsyn till detta utan underskattar systematiskt hur länge vi lever. Detta kommer enligt författarna att leda till ackumulerande underskott i pensionssystemen. De presenterar därför en ny prognosmodell som på ett bättre sätt fångar den accelererande livslängdsökningen.

Författarna pekar även på att det finns betydande skillnader i livslängd mellan olika socioekonomiska grupper. Exempelvis förväntas höginkomsttagare leva längre än låginkomsttagare. Eftersom pensionerna beräknas utan att ta hänsyn till skillnader i livslängd sker en omfördelning inom varje generation. Författarna resonerar om olika metoder som skulle kunna motverka de omfördelningar som uppstår.  

Edward Palmer är professor emeritus i nationalekonomi, Uppsala universitet, och Yuwei Zhao de Gosson de Varennes är fil.dr i nationalekonomi, Uppsala universitet, numera analytiker på Skatteverket.


Autor: Edward Palmer
Seitenzahl: 84
Verlag: SNS Förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Geheftet
ISBN: 9789188637055
Veröffentlichungsdatum: 20180619
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 130 gr