Schuberts Winterreise : en passionshistoria

Artikelnummer: sg9789100145712

EAN: 9789100145712

Kategori: Vuxna


29,65 €

inkl. 7% Moms ,

Leveranstid: 6 - 7 arbetsdagarEn framstående uttolkare av musikhistoriens mest berömda och krävande sångcykel, Schuberts Winterreise, reder ut de litterära, historiska och psykologiska teman som slingrar sig genom de tjugofyra sångerna i detta legendariska mästerverk.

Schubert fullbordade Winterreise under de sista månaderna av sitt korta liv, och cykeln anses nu vara det största verket i Liedens historia. Den är förrädiskt lakonisk ? dessa tjugofyra korta dikter tonsatta för sång och piano framförs utan avbrott på lite drygt en timme ? men har ändå ett känslodjup och en psykologisk kraft som ingen annan musik av detta slag någonsin har nått upp till. En ung man, avvisad av sin älskade, lämnar huset där han har bott och vandrar ut i snö och mörker. Medan han drar bort från byn ut på det ödsliga landet genomlever han en kaskad av känslor ? saknad, sorg, vrede och svidande ensamhet, med flyktiga skymtar av hopp ? tills det landskap där han rör sig övergår i alienation och förtvivlan.

Schubert hade tänkt sig att Winterreise skulle framföras i intima kretsar, men nu fyller den världens förnämsta konsertsalar.

Ian Bostridge bygger på sin väldiga erfarenhet av detta verk (han har sjungit det mer än hundra gånger), på sitt musikaliska kunnande och på sin utbildning som forskare. Han tar fram gåtorna och undermeningarna i var och en av de tjugofyra dikterna och belyser den värld Schubert levde i, hans levnadshistoria och psykiska läggning, de kärva historiska och politiska förhållanden under vilka han blev en av världens största kompositörer, de återklanger och välbekanta drag som våra öron alltjämt urskiljer och gör Schuberts vandrare till vår spegel.


Författare: Ian Bostridge
Antal sidor: 425
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Språk: Svenska
Format: Inbunden
ISBN: 9789100145712
Utgivningsdatum: 20171010
Produktnummer förlag: 102
Leveransinfo: Lagervara hos leverantören i Sverige.
Vanligtvis kan vi därför leverera inom 6-7 dagar.
Leveranstiden beror dock på vilken veckodag du beställer.
Observera att boken ändå kan ta slut.
Vi uppdaterar våran shop mot leverantörens lagersaldo varje vecka.
Vikt: 744 gr
Gewicht_attribut: 744 gr