TB Katharina Blums förlorade heder - eller: Hur våld uppstår och vart det kan

Artikelnummer: Katharina Blums förlorade heder

Bestellware: Lieferzeit ca. 10-14 Werktage

Från terrorismens 1970-tal i Europa. En klassiker, nobelpristagarens HEINRICH BÖLLS mest lästa och filmatiserade roman, om ett offer i skuggan av terrorismen. Nu i nyöversättning.
Böll skrev i vrede denna pamflett, med ironin som vapen berättade han om de kränkningar som ­Katharina Blum utsattes för av polisen, pressen och det politiska etab­lissemanget. EFTERORD: Per Svensson.

Kategorie: Buch Erwachsene


11,50 €

inkl. 7% USt. ,

Lieferzeit: 1 - 2 Werktage

Stk


 

Bestellware: Lieferzeit ca. 10-14 Werktage

439 gebundene Seiten zeitgenössischer Belletristik und 7. Teil der Serie Det stora århundradet

 

Beschreibung:

När fest- och karnelvalsveckan börjar besöker den 27-åriga KATARINA BLUM en väninnas maskerad, dansar och förälskar sig i en okänd man. Fyra dagar senare ringer hon på hemma hos kriminalkommisarie Wal­ter­­ Moeding och berättar att hon, i sin egen lägenhet, skjutit ihjäl skandaljournalisten Werner Tötges.
 
Den man som Katharina Blum förälskade sig i på festen, Ludwig Götten, är efterlyst för bankrån och polisen är på jakt efter honom och de andra rånarna. Därför hämtas ­Katharina Blum av tungt beväpnad polis dagen efter festen. Hon förnedras, anklagas för terrorism och polisen läcker till kvälls­pres­sen att hon medverkat i bankrånet. På löpsed­larna står det: Rånarbruden Katharina Blum vägrar vittna om herrbesök . Sedan, fyra dagar efter festen, ringer hon på hemma hos kriminal...

Autor: Heinrich Böll
Verlag: Piratförlaget
Sprache: Schwedisch
Format: Buch