Theres : roman

Artikelnummer: sg9789188748751

Kategorie: Belletristik


19,63 €

inkl. 5% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Ulrike Meinhof: Rebell eller offer, frihetskämpe eller kallblodig mördare? Vem var hon, tvåbarnsmamman som gick från att vara respekterad journalist till att spränga byggnader och som i pressen utmålades som ett monster? I Theres träder Ulrike Meinhof och hennes tid fram; liksom en gång terrorismen. Det är ingen traditionell roman, utan ett collage av tidningsartiklar, rättegångsprotokoll, ljudupptagningar och fiktiva partier. Steve Sem-Sandberg låter historieskrivningen bli ett läggspel i läsarens händer. Berättelsen bryts, skingras och samlas på nytt.

Steve Sem-Sandberg, född 1958, är författare, kritiker och Östeuropakännare. Theres utkom för första gången 1996, och samma år belönades Steve Sem-Sandberg med Aftonbladets litteraturpris. Romanen - den inledande delen i en informell trilogi - följdes av Allt förgängligt är bara en bild (1999) och Favensbrück (2003). 2009 mottog han Augustpriset för De fattiga i ód.

»Är 2000-talet Ulrike Meinhofs? Den ansiktslösa kvinnan? Kvinnan som byter ansikte? Revolutionärens svarta skynke? Den blödiga kvinnan som längtade mer efter sina barn än efter praktikens hårda vägar? Kvinnan som tvekade inför valet mellan adverb? Icke-revolutionärens röda skynke? Borgardottern som föll för det dåliga sällskapets nycker? Hon som lät sig förledas av drömmen om den bättre ön?« (ur Lars Mikael Raattamaas förord)

Presröster:

»Bilden av ett splittrat Europa med ett annat politisk klimat än nu, men med påfallande många liknande meningsskiljaktigheter mellan allmänhet och styrande, växer tydligt fram.«
Smålandsposten

»Detta är en roman som från första sidan följer en helt egen och originell väg.«
Sigrid Combüchen, Svenska Dagbladet

Autor: Steve Sem-Sandberg
Seitenzahl: 442
Verlag: Modernista
Sprache: Schwedisch
Format: Geheftet
ISBN: 9789188748751
Veröffentlichungsdatum: 20041001
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 320 gr