Viviane Élisabeth Fauville

Artikelnummer: sg9789186480769

Kategorie: Belletristik


21,60 €

inkl. 5% USt. ,

Lieferzeit: 6 - 7 Werktage

Stk


Viviane Élisabeth Fauville är fyrtiotvå år gammal, hon har ett nyfött barn och hennes make har nyss lämnat dem. Hon har precis dödat sin psykoanalytiker. När hon inser vad hon har gjort bryter hon ihop och flyr. I sina försök att sopa igen spåren efter sig sjunker hon allt djupare ner i paranoian, och gränsen mellan verklighet och fantasi suddas ut. Julia Deck är en sällsynt skicklig berättare. Språket är komprimerat och enkelt men laddat med sprängkraft och möjliga tolkningar. Det är suggestivt och roligt, med ett slags absurd humor.

Julia Deck är född i Paris 1974. Liksom sin huvudperson har hon tidigare varit kommunikationsansvarig innan hon sadlade om till redaktionssekreterare för att få att skriva mer skönlitterärt. Viviane Élisabeth Fauville är hennes debut. Den blev nominerad till Prix Femina 2012 och har hyllats för sin originalitet.

Hur det än är med den saken kvarstår mitt intryck av Viviane Élisabeth Fauville som en raffinerat komponerad skildring av ett psyke i sönderfall. Den rekommenderas till alla som förväntar sig mer än spänning för stunden av psykologisk thriller.
Uppsala Nya Tidning

Det är snyggt hur de absurda händelserna vävs samman med de till synes vardagliga. Ibland känns allt lite väl skruvat, för att sekunden efter kännas helt normalt i sin kontext. Julia Decks debutroman lämnar mig förvirrad och förvånad, en lysande avslutning på en bok där dessa båda känslor är centrala.
Helsingborgs Dagblad

Autor: Julia Deck
Seitenzahl: 154
Verlag: Sekwa Förlag
Sprache: Schwedisch
Format: Taschenbuch mit Klappen
ISBN: 9789186480769
Veröffentlichungsdatum: 20130919
Produktnummer Verlag: 104
Lieferinfo: Lagerware beim Lieferant in Schweden.
In der Regel können wir innerhalb von 6-7 Werktagen liefern.
Die Lieferzeit hängt aber davon ab, an welchem Wochentag Sie bestellen.
Bitte beachten, der Artikel kann trotzdem ausverkauft werden.
Wir erhalten wöchentlich eine Info vom Lieferant und aktualisieren danach.
Gewicht: 190 gr