Betalning

Betalning med direktdebitering

Vi har ställt om alla våra betalningar med lastschrift/direktdebitering enligt den nya SEPA-förordningen som har trätt i kraft 2014. SEPA, Single Euro Payments Area, är ett direktiv från EU-kommissionen och den europeiska banksektorn. Med den kan konsumenter och företag på ett enhetligt sätt skicka och ta emot betalningar i Euro. Det nya betalningsförfarandet "direktdebitering" som i Tyskland liknar det kända Lastschriftverfahren och i Sverige påminner om Autogiro ska nu bli standard i de europeiska länderna.  

Du kan betala med tyskt eller österrikiskt bankkonto! Vid beställningen uppger du helt enkelt ditt bankkonto, IBAN och BIC. Vid beställningen ger du oss tillstånd att dra pengarna från ditt bankkonto. 

SEPA-direktdebitering ska fungera i alla länder med valutan euro, men det är upp till varje bank att besluta om de vill anpassa sig till SEPA, därför kan vi tyvärr inte erbjuda detta betalningssätt i fler länder.   

Med dina bankuppgifter genereras en SEPA-fullmakt, som vi kommer att använda vid varje direktdebitering. Vid transaktionen kommer du informeras om uppdragsreferensen (Mandatsreferenz) och vårt SEPA-ID (Gläubiger-Identifikationsnummer). 

Kreditkort

I vår onlineshop kan du betala med VISA och MASTERCARD.

Andra betalningssätt erbjuds inte för tillfället!